Η παράξενη υπόθεση των κατασκοπευτικών UFO πάνω από τις ΗΠΑ

Γράφει  ο Έρικ Σμυρναίος

Στις 4 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, οι Αμερικανικές αρχές αποφάσισαν να καταρρίψουν ένα μετεωρολογικό μπαλόνι Κινέζικης προέλευσης που σύμφωνα με τους κατασκευαστές του είχε εκτραπεί της πορείας του και πετούσε πάνω από τις ΗΠΑ. Όπως ήταν και το αναμενόμενο, το ασυνήθιστο αυτό συμβάν τράβηξε την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης, αναμεταδόθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πυροδότησε μια περίοδο σχετικής έντασης στις σχέσεις των δυο υπερδυνάμεων.

Ενδεχομένως η όλη ιστορία να είχε ξεχαστεί σύντομα αν δεν την είχε διαδεχτεί η εμφάνιση κι άλλων παράξενων ουράνιων αντικειμένων τις ημέρες που ακολούθησαν την πρώτη εκείνη κατάρριψη. Αν και αυτά τα αντικείμενα επίσης καταρρίφθησαν από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, αποκαλύφθηκε ότι η φύση τους ήταν ριζικά διαφορετική από εκείνη του κινέζικου μπαλονιού. Εν ολίγοις, επρόκειτο για «Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα» δηλαδή για UFOs.   

Αυτό που κινεί την περιέργεια όσον ασχολούνται με την πιθανότητα της παρακολούθησης του κόσμου μας από ιπτάμενα αντικείμενα που προέρχονται από κάπου «αλλού» είναι η ορολογία που χρησιμοποίησαν οι Αμερικανικές αρχές προκειμένου να ενημερώσουν το ευρύ κοινό για τις δραστηριότητές τους. Αλλά προτού σας μιλήσω για αυτό το θέμα, καλό είναι να  σας πω τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ξεκινώντας λοιπόν από τις 28 Ιανουαρίου του 2023, το μετεωρολογικό αερόστατο των Κινέζων εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ από την μεριά της Αλάσκας. Το αντικείμενο εθεάθη από τους επιβάτες ενός αεροσκάφους την 1η Φεβρουαρίου και στη συνέχεια περαιτέρω αναφορές προήλθαν από τους κατοίκους της Μοντάνα. 

Στη συνέχεια σημειώθηκαν κάποια άλλα, πιο μυστηριώδη συμβάντα: Ενώ οι κυβερνήσεις των Αμερικανών και των Κινέζων είχαν αρχίσει να ανταλλάσσουν μηνύματα και να κάνουν δηλώσεις μέσω των εκπροσώπων τους, τρία ακόμα μυστηριώδη αντικείμενα εμφανίστηκαν στις 10 Φεβρουαρίου και τις επόμενες μέρες πάνω από την Βόρεια Αμερική. Οι Αμερικανικές αρχές τα χαρακτήρισαν ως «Αγνώστου Ταυτότητας». 

Συγκεκριμένα, στις 10 Φεβρουαρίου ένα άγνωστο αντικείμενο εντοπίστηκε πάνω από τις ακτές του Deadhorse της Αλάσκας. Πετούσε σε ύψος 40.000 ποδιών και θεωρήθηκε δυνητικά επικίνδυνο για τα επιβατικά αλλά και τα στρατιωτικά αεροσκάφη που πετούσαν σε εκείνη την περιοχή. Επίσης, οι αξιωματούχοι του Αμερικανικού Πενταγώνου, έχοντας υπόψη τους την πρόσφατη κατάρριψη του πιθανότατα κατασκοπευτικής φύσης «μετεωρολογικού μπαλονιού» των Κινέζων, θεώρησαν ότι μάλλον αντιμετώπιζαν μια παρόμοια κατάσταση.

Αμέσως λοιπόν απογειώθηκαν πολεμικά αεροσκάφη με την εντολή να καταρρίψουν τον καινούργιο αυτό εισβολέα, κάτι που έκαναν με απόλυτη επιτυχία. Αυτή τη φορά ωστόσο, οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι το καταρριφθέν αντικείμενο ήταν πολύ μικρότερου μεγέθους από το κινέζικο μπαλόνι. Το μέγεθός του μπορούσε να συγκριθεί με εκείνο ενός μικρού αυτοκινήτου και κατά πάσα πιθανότητα κάθε άλλο παρά μετεωρολογικό μπαλόνι ήταν.

Την επόμενη μέρα, στις 11 Φεβρουαρίου, ένα «μικρό κυλινδρικό αντικείμενο» εντοπίστηκε στον Καναδικό εναέριο χώρο και έγινε στόχος των πυρών ενός F-22 πάνω από την περιοχή του Yukon. Σύμφωνα με μια επίσημη δήλωση που έκανε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Καναδός Πρωθυπουργός  Justin Trudeau είχε διατάξει ο ίδιος την «κατάρριψη του άγνωστης ταυτότητας αντικειμένου» αφού είχε συνεννοηθεί πρώτα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Biden. Για μια ακόμα φορά το καινούργιο αυτό αντικείμενο χαρακτηρίστηκε ως μικρότερο σε μέγεθος από ένα μετεωρολογικό αερόστατο, χωρίς όμως να δοθεί καμία περαιτέρω εξήγηση για το τί θα μπορούσε να είναι πραγματικά.   Αμέσως μετά την κατάρριψή του, οργανώθηκε μια επιχείρηση περισυλλογής των συντριμμιών του η οποία θεωρήθηκε πολύ σημαντική και από τον Trudeau και από τον Biden προκειμένου «να εξακριβωθεί με ακρίβεια η φύση και η προέλευσή του».

Μόλις 24 ώρες αργότερα, ένα ακόμα, σχεδόν πανομοιότυπο ιπτάμενο αντικείμενο καταρρίφθηκε καθώς πετούσε σε ύψος 20.000 ποδιών πάνω από τη λίμνη Huron στο  Michigan.

Για άλλη μια φορά, η καινούργια αυτή κατάρρευση αιτιολογήθηκε ως απαραίτητη για την ασφάλεια των πτήσεων κάθε λογής αεροσκαφών. Ωστόσο, ένας επιπρόσθετος λόγος που επέβαλλε την καταστροφή του ήταν το ότι το αντικείμενο αυτό πετούσε κοντά σε περιοχές που «το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ θεωρούσε στρατιωτικά ευαίσθητες».  Και για μια ακόμα φορά, οργανώθηκε μια μεγάλη επιχείρηση περισυλλογής των συντριμμιών του άγνωστου σκάφους… 

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που αφορούσε όλα αυτά τα παράξενα γεγονότα, ο στρατηγός Glen Van Herck, ένας υψηλόβαθμος διοικητής του Αμερικανικού στρατεύματος,  απαντώντας στην ερώτηση του κατά πόσο αυτά τα αντικείμενα μπορεί να είναι εξωγήινης προέλευσης απάντησε ότι «καμία εκδοχή δεν έχει αποκλειστεί». Στη συνέχεια δήλωσε ότι η Υπηρεσία του θα «εξακολουθούσε να αξιολογεί κάθε είδους απειλή γνωστή ή άγνωστη» προκειμένου να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με μια επίσημη δήλωση του Λευκού Οίκου στις 13 Φεβρουαρίου,  αν και οι αρχές της χώρας δεν ήταν απόλυτα  σίγουρες για το τι ακριβώς συμβαίνει, οι υποψίες βαραίνουν την Κινεζική κυβέρνηση η οποία κατά πάσα πιθανότητα εκτελούσε κάποιο προχωρημένο πρόγραμμα κατασκοπίας στα πλαίσια του οποίου άγνωστα αντικείμενα πετούσαν πάνω από τους ουρανούς των ΗΠΑ.

Επιπλέον, και άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο, άρχισαν να παρακολουθούν τον εναέριο χώρο τους με μεγαλύτερη προσοχή. Ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Ben Wallace, δήλωσε ότι «Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί μας θα εξετάσουμε τη σημασία που έχουν εκείνες οι εναέριες εισβολές όσον αφορά την ασφάλειά μας»  προσθέτοντας ότι «αυτά τα περιστατικά είναι ενδεικτικά του πως η παγκόσμια κατάσταση αλλάζει προς το χειρότερο».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με μια επιπρόσθετη και μεταγενέστερη πληροφορία που δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να επαληθευτεί ως προς την γνησιότητά της, ένα παρόμοιων χαρακτηριστικών αντικείμενο εθεάθη να ίπταται πάνω από την ανατολική Κίνα.  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Κινεζικές αρχές διέταξαν την άμεση κατάρριψή του, αλλά δυστυχώς κανείς δεν γνωρίζει τι έγινε έκτοτε.

Κατόπιν όλων αυτών, αν αποδειχτεί ότι οι Κινέζοι ή κάποιο άλλο έθνος δεν ευθύνονται για αυτές τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου των ισχυρότερων κρατών του πλανήτη μας, τότε η εικόνα που δημιουργείται είναι πολύ χειρότερη από αυτή που φαντάζεται ο Βρετανός αξιωματούχος. Για παράδειγμα, τι θα κάνουμε αν αποδειχτεί ότι η προέλευσή τους είναι εξωγήινη;   Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να αναλογιζόμαστε το ενδεχόκενο Ανατολή και Δύση να αντιμετωπίζουν έναν κοινό άγνωστο πιθανό εχθρό; Και ποια θα είναι η εξέλιξη αυτής της ιστορίας αν αποδειχτεί ότι αυτά τα αντικείμενα-επανδρωμένα ή μη-έχουν εξωγήινη προέλευση;