27ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ UFO ΣΤΟ ΦΟΙΝΙΞ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ - Ομιλίες και Συμπεράσματα

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο 2ο τεύχος του περιοδικού Unlocking the Truth

Για άλλη μια χρονιά, πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συνέδριο UFO, 27ο κατά σειρά, στο We-Ko-Pa Resort & Conference Center στο Fountain Hills, κοντά στο Φοίνιξ της Αριζόνα από τις 15 έως και της 19 Φεβρουαρίου. Το IUFOC ιδρύθηκε το 1991 και θεωρείται το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο για τα UFO και τα συναφή φαινόμενα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το συνέδριο υπερηφανεύεται για πάνω από είκοσι ομιλητές από όλο το κόσμο κάθε χρόνο, ενώ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με το φαινόμενο των UFO, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, της κυβερνητικής συγκάλυψης, μαύρων προγραμμάτων, αγρογλυφικά, και εξωγήινες επισκέψεις. Από τους σημαντικότερους φετινούς ομιλητές ήταν ο Luis Elizondo, αξιωματικός  της υπηρεσίας πληροφοριών, η Cheryl Costa της MUFON, ο Bryce Zabel, συγγραφέας και παραγωγός του Hollywood, ο Alan Holt ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από τη NASA, ο πολυετής ερευνητής του Roswell Donald Schmitt, αλλά και η ερευνήτρια, συγγραφέας, και παραγωγός  τηλεοπτικών σειρών Linda Moulton Howe. Στις εισαγωγικές παρατηρήσεις ο διοργανωτής του συνεδρίου UFO Alejandro Rojas ανακοίνωσε μερικές μεγάλες αλλαγές συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής ιδιοκτησίας. Το Συνέδριο UFO δεν λειτουργεί πλέον από το Open Minds, αλλά από το Out Of This World Media και Events, Inc. Το Συνέδριο UFO του επόμενου έτους θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 4 και 8 Σεπτεμβρίου 2019 στο Sheraton Grand Phoenix, ένα μεγάλο συνεδριακό ξενοδοχείο στο κέντρο του Φοίνιξ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια πολύ καλύτερη διαθεσιμότητα δωματίων, επιτρέποντας στο συνέδριο να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Το συνέδριο

Το 27ο συνέδριο έκρυβε πολλές εκπλήξεις αλλά και πολλές αποκαλύψεις από τους εικοσιτέσσερις συνολικά ομιλητές. Εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη του ονόματος ενός πρώην κυβερνητικού αξιωματούχου που είχε ομολογήσει πως εργάστηκε σε ένα μυστικό υπόγειο εργαστήριο κοντά στην Ουάσιγκτον όπου κρατούνται μη ανθρώπινες οντότητες, ενώ αποκαλυπτικό ήταν και το κομμάτι ομιλιών που αφορούσε το μυστικό πρόγραμμα των Η.Π.Α. για τα UFO που αποκαλύφθηκε στο τέλος του 2017. Εντύπωση προκάλεσε ακόμα η αναφορά στους κινδύνους που κρύβει η τεχνητή νοημοσύνη και τα αυτόνομα όπλα που οδήγησαν στον θάνατο 29 ανθρώπους σε εργαστήριο ρομποτικής στην Ιαπωνία!  

Η αποκάλυψη «βόμβα»

Μία από τις σημαντικότερες και αποκαλυπτικές ομιλίες και η οποία προκάλεσε αίσθηση ήταν αυτή του συγγραφέα και παραγωγού του Hollywood Bryce Zabel, που ήταν και ο τελευταίος ομιλητής της πρώτης μέρας του συνεδρίου.  Ο Zabel είναι παραγωγός πολλών θεματικών προγραμμάτων της τηλεόρασης για ΑΤΙΑ και εξωγήινους, συμπεριλαμβανομένου του Dark Skies στο NBC (1996). Η κύρια «βόμβα» του, ήταν να αποκαλύψει το όνομα του κυβερνητικού αξιωματούχου που δήλωσε ότι ομολόγησε πως εργάστηκε σε ένα μυστικό υπόγειο εργαστήριο κοντά στην Ουάσιγκτον, όπου κρατούνται μη ανθρώπινες οντότητες (εξωγήινοι;) Αυτή η ομολογία αποκαλύφθηκε πριν από 30 χρόνια στον συνάδελφο και συνεργάτη του Zabel, Brent Friedman και το όνομα του κυβερνητικού αξιωματούχου ήταν John S. Herrington. Ο John Stewart Herrington (γεννημένος στις 31 Μαΐου 1939) είναι Αμερικανός δημοκρατικός πολιτικός. Υπηρέτησε ως υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τον Ronald Reagan κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του. Συγκεκριμένα υπήρξε Βοηθός Γραμματέας του Ναυτικού (Manpower and Reserve Affairs) από το 1981 έως το 1983, αναπληρωτής βοηθός προεδρικού προσωπικού από το 1983 έως το 1985 και υπουργός Ενέργειας 1985-1989. Αυτό που μένει τώρα να περιμένουμε είναι να έρθουν σε επαφή μαζί του, ώστε να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί αυτήν την εκδοχή της ιστορίας.

Το μυστικό πρόγραμμα των Η.Π.Α.

Σημαντική ήταν και η ομιλία της Cheryl Costa της MUFON, η οποία ξεκίνησε με μια άτυπη παρουσίαση φωτογραφιών UFO, ενώ για τα σχήματα των UFO είπε ότι υπάρχουν δεκάδες από αυτά. Οι στατιστικές έχουν δείξει ότι ο αριθμός των αναφορών για UFO τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει, και  συνεχίζει να αυξάνεται. Παρουσίασε στατιστικές κατανεμημένες ανά κράτη και κομητείες, και φαίνεται ότι ο εύκρατος καιρός σχετίζετε με μεγαλύτερο αριθμό παρατηρήσεων UFO (κάτι που δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη). Ένα αποτέλεσμα ακόμα της στατιστικής ανάλυσής είναι ότι τα UFO δεν «κρέμονται» γύρω από πυρηνικούς αντιδραστήρες όπως έχουν υποστηρίξει αρκετοί ερευνητές. Η Cheryl είπε ότι μιλά τακτικά με τον Ralph Blumenthal, συγγραφέας με την Leslie Kean της ιστορίας των New York Times σχετικά με το "Glowing auras" και την επιχείρηση UFO Pentagon, και ο οποίος υπόσχεται ότι θα υπάρξουν πολύ περισσότερες πληροφορίες. Να θυμίσουμε όμως τι είναι η επιχείρηση UFO Pentagon. Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017 οι New York Times και Washington Post, έφεραν στο φως μια πρόσφατη και εξαιρετικά μυστικοπαθή κυβερνητική επιχείρηση η οποία εδώ και αρκετά χρόνια στεγάστηκε στο Πεντάγωνο και αφιερώθηκε στη διερεύνηση αναφορών για μυστήρια αντικείμενα στον ουρανό (ΑΤΙΑ). Το 2007, με τη στήριξη των γερουσιαστών των ΗΠΑ Harry Reid και Ted Stevens, όπου και χρεώθηκε σύμφωνα με τις εφημερίδες το πρόγραμμα, εξετάστηκαν ορισμένες παρατηρήσεις ΑΤΙΑ, ιδίως από μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. Ο υποτιθέμενος λόγος ήταν να εκτιμηθούν οι πιθανοί κίνδυνοι εθνικής ασφάλειας που μπορούσε να προκύψουν από αυτά τα αντικείμενα και να εξεταστεί η δυνατότητα αντιμετώπιση τους. Η χρηματοδότηση του προγράμματος κόπηκε το 2012, αλλά μέχρι το τέλος αυτού του έτους δαπανήθηκαν συνολικά περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας παραδέχθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες την ύπαρξή του. Το μυστικό πρόγραμμα που τερματίστηκε πριν από μόλις πέντε χρόνια με ονομασία «Advanced Aviation Threat Identification Programme» δημοσιοποιήθηκε από τον Luis Elizondo, αξιωματικό της υπηρεσίας πληροφοριών, και πρώην διοικητή του προγράμματος.

Το μυστηριώδες και αινιγματικό “Special Alien Abduction: Incident στο Lake County” 

Ο Dean Alioto, σκηνοθέτης και συγγραφέας ταινιών, ήταν ο  πρώτος ομιλητής το πρωινό της δεύτερης μέρας του συνεδρίου. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, είναι ο δημιουργός του μυστηριώδους και αινιγματικού “Special Alien Abduction: Incident στο Lake County” (γνωστό και ως The McPherson Tape), που θα δούμε παρακάτω. Για δύο δεκαετίες, ο Alioto μέσα από την τηλεόραση έχει δημιουργήσει παγκόσμιες συνωμοσίες που έχουν μελετηθεί από κορυφαίους ειδικούς στον τομέα των UFOs και των εξωγήινων απαγωγών. Στην φετινή συνάντηση, ο Alioto μίλησε δημόσια για πρώτη φορά για την τηλεόραση και τις απίστευτες περίεργες ιστορίες πίσω από αυτήν, και όπως ήταν αναμενόμενο αναφέρθηκε στο πρωτότυπο βίντεο του “Special Alien Abduction: Incident στο Lake County”. Το 1989 ο Alioto έκανε μια ταινία μικρού μήκους για μια οικογένεια που αντιμετώπιζε στο σπίτι της την εισβολή εξωγήινων. Η ταινία δεν απελευθερώθηκε ποτέ επισήμως, αλλά ένα αντίγραφο της ανακαλύφθηκε από πιστούς ερευνητές των ΑΤΙΑ που την έφεραν στο Διεθνές Συνέδριο των Η.Π.Α. το 1993. Το 1998 η ιστορία αυτή έγινε ξανά ταινία, υψηλότερου προϋπολογισμού, και παρουσιάστηκε στο UPN TV. Η ιστορία επικεντρώνεται στον Tommy, τον 16χρονο γιο της οικογένειας McPherson, ο οποίος καταγράφει σε ένα οικογενειακό βίντεο το δείπνο την ημέρα των Ευχαριστιών, στο Lake County της Montana. Όταν ο Tommy και οι αδελφοί του ξεκινούν να ερευνήσουν έξω από το σπίτι μια διακοπή ρεύματος, συναντούν ένα ΑΤΙΑ και εντοπίζουν εξωγήινους οι οποίοι  χρησιμοποιώντας ένα λέιζερ, τεμαχίζουν μια αγελάδα (Η γνωστή ιστορία με τους ακρωτηριασμούς ζώων). Αφού οι εξωγήινοι τους βλέπουν, τους ακολουθούν και η οικογένεια McPherson ζει μια οδυνηρή νύχτα που αγωνίζεται ενάντια στην εξωγήινη εισβολή στο σπίτι. Η ταινία προκάλεσε σύγχυση και διαμάχη μεταξύ των θεατών, συμπεριλαμβανομένου και του Stanton Friedman, πολλοί από τους οποίους πίστεψαν ότι απεικονίζονταν πραγματικά γεγονότα, και όχι μια φανταστική ιστορία. Ένας λόγος ακόμα που αυτό το βίντεο παραπλάνησε τους θεατές του, ήταν ο τρόπος με τον οποίο γυρίστηκε. Το στυλ θα γίνει σύντομα δημοφιλές μέσω του “The Blair Witch Project”. Πολύς κόσμος ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να επιμένουν ότι τμήματα του προγράμματος κατασκευάστηκαν, αλλά ότι η ίδια η εμπειρία των McPhersons ήταν πραγματική, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι το ίδιο το πρόγραμμα ήταν απόδειξη μιας συνωμοσίας.

Όταν η NASA ασχολείται με «Το μέλλον των επισκεπτών και της ανθρωπότητας»

Μια σημαντική ομιλία επίσης της δεύτερης μέρας του συνεδρίου ήταν αυτή του Alan Holt, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από τη NASA με περισσότερα από 50 χρόνια υπηρεσίας, η οποία περιελάμβανε τη στήριξη των σεληνιακών αποστολών Apollo, Skylab, Space Shuttle, Spacelab και του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Η ομιλία του είχε τίτλο «Το μέλλον των επισκεπτών και της ανθρωπότητας ως διαστρικό είδος». Μίλησε για τα εντομοκτόνα, τους ερπετοειδής, τα ανθρωποειδή και τις τηλεπαθητικές αλληλεπιδράσεις τους με την ανθρώπινη συνείδηση, ενώ δήλωσε ότι το ενδιαφέρον του για τα UFO προκάλεσαν τα «πτητικά πιατάκια» του Adamski. Η αρχική μαρτυρία του Αντάμσκι το 1952 για επαφή του με έναν εξωγήινο, ήταν η πρώτη περίπτωση που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, αν και είχαν προηγηθεί αρκετές ακόμα τα προηγούμενα χρόνια οι οποίες δεν γνώρισαν μεγάλη δημοσιότητα. Ήταν επίσης ο πρώτος άνθρωπος που ανέφερε επαφή με εξωγήινα όντα όμοια με τον άνθρωπο. Ο Αντάμσκι ήταν ίσως η πιο διάσημη περίπτωση «επαφικού», παρότι υπήρχε πολλή και αρνητική δημοσιότητα για την αξιοπιστία του, και ήταν αυτός που ξεκίνησε σχεδόν μόνος του το κίνημα των επαφικών παγκοσμίως. Από φίλους του λέγεται, ότι βρισκόταν σε διαρκή «ονειρική» κατάσταση, ο ερευνητής και πρώην στρατιωτικός Leon Davidson υποστήριξε ότι CIA και κυβερνητικοί πράκτορες επινόησαν την επαφή του Αντάμσκι με τον ιπτάμενο δίσκο και τους εξωγήινους, δηλαδή στην πραγματικότητα  ο Αντάμσκι ήταν το ανυποψίαστο θύμα μιας απάτης, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι όλα ήταν επινοήματα ενός φαντασιόπληκτου ανθρώπου ή ακόμα και ενός ανθρώπου με το σύνδρομο του «εκλεκτού».

Όταν οι επαφές έγιναν λατρείες

Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από τη κοινωνιολόγο θρησκειών Susan J. Palmer, με θέμα «Όταν οι επαφές έγιναν λατρείες. Η περίπτωση του Raël και των προφητών των θρησκειών UFO». Το Ραελιανό κίνημα, είναι μια θρησκεία/αίρεση UFO που ιδρύθηκε το 1974 από τον Claude Vorilhon, γνωστό σήμερα ως Ραέλ (από το Ρα=φως και El=θεός - Ο φέρων το φως). Εμφανίστηκε δημόσια σε πρόγραμμα της γαλλικής τηλεόρασης και υποστήριξε ότι επικοινώνησε με εξωγήινους, στις 13 Δεκεμβρίου 1973. Όπως περιγράφει στο βιβλίο Le Livre qui dit la vérité («Το βιβλίο που αφηγείται την Αλήθεια»), ενώ βρισκόταν στη κεντρική Γαλλία, στο εθνικό πάρκο Puy de Lassolas και συγκεκριμένα στο πάρκο Volcano, μια παράξενη οντότητα με ύψος 1.40μ. που είχε βγει νωρίτερα από ένα σκάφος το οποίο είχε κατέβει απαλά από τον ουρανό, του πέρασε ένα μήνυμα. Όπως του εξήγησε η οντότητα, είχε έρθει με αποκλειστικό σκοπό τη συνάντηση μαζί του, και να του αναθέσει ως αποστολή να περάσει αυτό το μήνυμα στους ανθρώπους της Γης. Το μήνυμα ανέφερε, ότι προηγμένες οντότητες από άλλο πλανήτη δημιούργησε τη ζωή πάνω στη Γη, πριν από 25.000 χρόνια, επηρεάζοντας το DNA. Αυτοί οι «επιστήμονες», είπε ο Ραελ, ονομάζονταν αρχικά Ελοχίμ ή "αυτοί που ήρθαν από τον ουρανό. Του Ραέλ του δόθηκε η αποστολή να ενημερώσει τον κόσμο για την καταγωγή της ανθρωπότητας εν αναμονή της επιστροφής αυτών των εξωγήινων, και να οργανώσουμε επίσης μία πρεσβεία που θα τους υποδεχθεί. Η Palmer και οι συνεργάτες της πραγματοποίησαν σε βάθος συνεντεύξεις με τον Rael και πολλούς από τους οπαδούς του. Η λατρεία του Rael φημίζεται για την ελεύθερη σεξουαλικότητα και μια ορισμένη ομάδα γυναικών επιτρέπεται να κάνουν σεξ με τον Rael, ο οποίος εκπροσωπεί τους Ελοχίμ εδώ στη γη. Πολλοί άντρες θα σκεφτούν ότι ο Rael είναι μια μεγαλοφυΐα!

Γνώριζε ο J. Allen Hynek την Αλήθεια για τα UFOs;

Η πιο ενδιαφέρον ομιλία της 3ης μέρας του συνεδρίου ήταν του διάσημου και  πολυετή ερευνητή του Roswell, Donald Schmitt. Ο τίτλος της ομιλίας του ήταν «Γνώριζε ο J. Allen Hynek την Αλήθεια για τα UFOs;», και με την «αλήθεια» ο Schmitt εννοεί «εξωγήινους». Ο Άλλεν Χάυνεκ, ήταν αστροφυσικός στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις, αλλά και ένας άνθρωπος «κλειδί». Είχε προσκληθεί από την Πολεμική Αεροπορία ως επιστημονικός σύμβουλος για τη διερεύνηση των αναφορών ΑΤΙΑ, και θα εξέταζε κάθε αναφορά ξεχωριστά, ενώ θα αποφάσιζε αν η περιγραφή που έδινε η Πολεμική Αεροπορία για το ΑΤΙΑ ταίριαζε με κάποιο γνωστό αστρονομικό φαινόμενο. Η επιλογή του από την Αεροπορία ήταν «στοχευμένη» αφού το 1948 ο Χάυνεκ είχε πει ότι το όλο θέμα φαίνεται τελείως γελοίο,  και το χαρακτήριζε μια «πρόσκαιρη μανία» που θα περνούσε σύντομα. Είχε τη γνώμη ότι οι μάρτυρες ήταν αναξιόπιστοι, ή έστω άνθρωποι που δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τεχνητά ή φυσικά (αστρονομικά ή μετεωρολογικά) φαινόμενα στον ουρανό. Ο Χάυνεκ ξεκίνησε την εργασία του στο Blue Book ως απομυθοποιητής των ΑΤΙΑ, ενώ συχνά ερμήνευε πολύ διασταλτικά μαρτυρίες προσπαθώντας να εξηγήσει όσο το δυνατό περισσότερες αναφορές. Όμως από το 1953 άρχισε να εμφανίζετε η μεταστροφή του Χάυνεκ  όταν η ποικιλία των αναφορών που έφταναν στο Blue Book  τον υποχρέωσε να διευρύνει το πεδίο των ερευνών του και σε πιο περίεργες αναφορές όπως τη θέαση κάποιον όντων στο Κεντάκυ το 1955 αλλά και άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Μετά την εξέταση εκατοντάδων αναφορών ΑΤΙΑ επί δεκαετίες ο Χάυνεκ έφθασε στο συμπέρασμα ότι μερικές αναφορές αντιπροσώπευαν γνήσιες εμπειρικές παρατηρήσεις. Οι απόψεις του Χάυνεκ για τα ΑΤΙΑ είχαν πλέον μεταβληθεί.  Ο Χάυνεκ στον επίσημο λόγο του απηχούσε τη γραμμή του Blue Book και της Αεροπορίας. «Δεν υπάρχουν ΑΤΙΑ, και οι αναφορές τους μπορούν να εξηγηθούν κατά μεγάλο μέρος ως λανθασμένες ταυτοποιήσεις». Όπως θα αποκάλυπτε όμως αργότερα, στο «The Hynek UFO Report» το «Project Blue Book» είχε παραπλανήσει το κοινό: «Ήμουν εκεί, στο Blue Book, και ξέρω την δουλειά που είχαν αναλάβει. Τους είχαν πει να μην ξεσηκώνουν το κοινό, και το είδα να συμβαίνει με τα ίδια μου τα μάτια.  Όποτε τους τύχαινε ένα περιστατικό που μπορούσαν να το εξηγήσουν το προέβαλλαν  πολύ και το κοινοποιούσαν στα ΜΜΕ . Τα περιστατικά που ήταν πολύ δύσκολο να εξηγηθούν έκαναν «ακροβατικά» για να τα κρατήσουν μακριά από τα ΜΜΕ. Γιατί είχαν μια συγκεκριμένη δουλειά να κάνουν. Έπρεπε είτε ήταν σωστό είτε λάθος να συγκρατούν το κοινό, ώστε να μην ξεσηκώνεται από τα ΑΤΙΑ». Ο Schmitt αναρωτήθηκε στο συμπέρασμα του αν ο Hynek γνώριζε την αλήθεια, και κατέληξε ότι πιθανότατα υποψιαζόταν πολλά, αλλα δεν μπορούσε να είναι σίγουρος. Υποστήριξε ακόμα ότι ο Δρ Condon, πιθανότατα γνώριζε ήδη την αλήθεια για τα UFO από το 1947.Ο Κόντον ήταν διάσημος φυσικός και καθηγητής του Κολοράντο, ο οποίος δεν ήξερε ούτε και ήθελε να μάθει τίποτα για τα ΑΤΙΑ. Το 1966 ο στρατός συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο από στρατιωτικούς και επιστήμονες και αποφασίστηκε να αναλάβει τις έρευνες για τα UFO πολιτική επιτροπή απαλλάσσοντας το στρατό μια για πάντα.  Η έρευνα ανατέθηκε στο πανεπιστήμιο Κολοράντο και έμεινε γνωστή ως «Επιτροπή Κόντον» που διήρκεσε δύο χρόνια με επικεφαλής φυσικά τον διάασημο φυσικό. Ο Κόντον θεωρούσε ότι ερευνούσε αναφορές απάτης, και πολύ πριν από το τέλος των ερευνών είχε πειστεί ότι τα ΑΤΙΑ είναι ανοησίες. Το προσωπικό στα μέσα των ερευνών θεώρησε ότι ο Κόντον προκαταλάμβανε τα αποτελέσματα , με αποτέλεσμα οι έρευνες να σταματήσουν και πολλοί να απολυθούν. Παρά τα ισχυρά επιστημονικά διαπιστευτήρια του καθηγητή η επιτροπή θα συνεχίσει να υπολειτουργεί και ο ίδιος ο Κόντον θα δηλώσει ότι η μελέτη είναι ελλιπής και θα χρειαστεί ίσως κάποιο άλλο σχέδιο. Η έρευνα δεν ήταν και τόσο αμερόληπτη, και το 1969 το «Project Blue Book» έκλεισε. Η Αεροπορία είχε πετύχει το στόχο της.

Οι κίνδυνοι της Τεχνητής Νοημοσύνης και των «αυτόνομων όπλων»

Τελευταία ομιλήτρια ήταν η Linda Moulton Howe, η οποία αναφέρθηκε στους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης και των «αυτόνομων όπλων», ειδικά αφού 29 άνθρωποι (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της) σκοτώθηκαν από ρομπότ εκτός ελέγχου σε ένα εργοστάσιο ρομποτικής στην Ιαπωνία! Στους απαχθέντες από UFO, είπε, τοποθετούνται  νευρικά εμφυτεύματα από τους εξωγήινους, προκαλώντας σε μερικούς από αυτούς να αισθάνονται ότι η συνείδησή τους «φορτώνεται». Οι εξωγήινοι, που ονομάζει «EBEs» (Εξωγήινες Βιολογικές Οντότητες), λειτουργούν με ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα φυσικών νόμων, είναι τηλεπαθητικοί, και ταξιδεύουν πολλές φορές με την ταχύτητα του φωτός. Αναφέρθηκε τέλος, στο “Project Serpo”, μια ιστορία που έγινε γνωστή το Νοέμβριο του 2005 από ερευνητές UFO, όπως ο Bill Ryan, ο Kerry Cassidy και η Linda Moulton Howe. Ο Serpo είναι ένας υποτιθέμενος πλανήτης του δυαδικού συστήματος αστεριών ζ Reticuli, 39 έτη φωτός από τη Γη. Είναι ελαφρώς μικρότερο από τη Γη και κατοικείται από μια εξωγήινη φυλή γνωστή ως Ebens. Σύμφωνα με το project, υπάρχει μια συμφωνία ανταλλαγής 12 γήινων (10 αντρών και 2 γυναικών) αλλά και εξωγήινων από το 1965!

Τεχνολογία των εξωγήινων - η «Νέα Φυσική» της Συνείδησης και του Ευφυούς Φωτός

Ο πρώτος ομιλητής της ημέρας ήταν η Suzy Hansen από τη Νέα Ζηλανδία, «Εμπειρογνώμονας / Συγγραφέας / Ερευνητής». Ο τίτλος της ομιλίας της ήταν «Τεχνολογία των εξωγήινων - η «Νέα Φυσική» της Συνείδησης και του Ευφυούς Φωτός». Η Suzy Hansen περιέγραψε σύνθετα εξωγήινα προγράμματα που βοηθούν και προάγουν την ανθρώπινη εξέλιξη και μας προετοιμάζουν για μελλοντικές επαφές. Μέρος αυτής της ατζέντας είναι η εκπαίδευση και ο έλεγχος των ανθρώπων στη χρήση προηγμένης εξωγήινης τεχνολογίας που έχει τη δύναμη να αλλάξει ριζικά τα μελλοντικά μας ιατρικά,  εκπαιδευτικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα. Είναι μια παγκόσμια εξέλιξη της πνευματικότητας και της συνείδησης, απαραίτητη προϋπόθεση για μια τέτοια τεχνολογία.

Τελευταίος ομιλητής του 27ου συνεδρίου ήταν ο Nick Pope, ο οποίος μοιράστηκε τις σκέψεις και τις ιδέες του σχετικά με το πρόσφατα αποκαλυφθέν Πρόγραμμα Αναγνώρισης Απειλών των Η.Π.Α που είδαμε νωρίτερα.. Αν και ο Pope δεν έχει εμπλακεί στο αμερικάνικο πρόγραμμα, η μοναδική του εμπειρία, του επιτρέπει να δώσει μια ενημερωμένη εικόνα του προγράμματος από την οπτική γωνία κάποιου που έκανε αντίστοιχο πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 1991-1994 ήταν υπεύθυνος για το γραφείο ΑΤΙΑ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην αρχή ήταν δύσπιστος, αλλά στην πορεία και με τα στοιχεία που πέρασαν από τα χέρια του άλλαξε γνώμη και τώρα πιστεύει απόλυτα στην ύπαρξη των UFO. Έχει γράψει ένα βιβλίο για την εποχή που ήταν στο Υπουργείο Άμυνας, το οποίο ονομάζεται "Open Skies, Closed Minds: Official Reactions to the UFO phenomenon". Ο πρόλογος είναι γραμμένος από τον Whitley Strieber. Ο Pope σημείωσε ότι, στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχουν φατρίες πιστών και σκεπτικιστικές παρατάξεις, και θεωρεί ότι αυτό είναι σωστό. Πρότεινε την πιθανότητα να υπάρχουν περισσότερες μυστικές κυβερνητικές έρευνες για τα ΑΤΙΑ που δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα.

Τη τελευταία μέρα του συνεδρίου είχαμε κι ένα πολύ ενδιαφέρον πάνελ με τίτλο «Απαγωγές από ΑΤΙΑ» με καλεσμένο τον Travis Walton, του οποίου η συνάντηση το 1975 με ένα ΑΤΙΑ έγινε ταινία στην Paramount, με τίτλο "FIRE IN THE SKY". Η υπόθεση του Travis Walton είναι μια συναρπαστική ιστορία, αλλά από την πρώτη μέρα σκεπτικιστές αλλά και UFOλόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη την νύχτα. Η υπόθεση έλαβε αμέσως μεγάλη δημοσιότητα και παραμένει μία από τις πιο γνωστές υποτιθέμενες αναφορές απαγωγής από εξωγήινους. Σύμφωνα με τον Travis Walton, στις 5 Νοεμβρίου 1975, και ενώ εργαζόταν μαζί με τους συνεργάτες του στον Εθνικό Δρυμό Sitgreaves κοντά στο Snowflake στην Αριζόνα, παρατήρησαν ένα ΑΤΙΑ να αιωρείται πάνω από το έδαφος σε μια απόσταση 110 ποδιών μακριά (περίπου 40 μέτρα).  Ο Walton υποστήριξε ότι ο ίδιος έφυγε από το όχημα και πλησίασε αυτό το παράξενο αντικείμενο, όταν μια δέσμη φωτός εμφανίστηκε ξαφνικά από το σκάφος, χτυπώντας τον και ρίχνοντας τον στο έδαφος. Οι υπόλοιποι άνδρες φοβισμένοι τράπηκαν σε φυγή. Ο Walton ισχυρίστηκε ότι ξύπνησε σε ένα δωμάτιο που έμοιαζε με νοσοκομείο. Παρατήρησε τρία παράξενα πλάσματα τα οποία τον μετέφεραν σε ένα άλλο δωμάτιο τα οποία του φόρεσαν μια σκοτεινόχρωμη μάσκα στο πρόσωπο. Η επόμενη εικόνα που θυμόταν ο Walton ήταν ο εαυτός του κατά μήκος μιας εθνικής οδού πέντε ημέρες αργότερα, με τον ιπτάμενο δίσκο από πάνω του να αναχωρεί! Αυτό το διάστημα των πέντε ημερών, υποτίθεται ότι ο Walton υποβλήθηκε σε οδυνηρές και απόκοσμες ιατρικές μελέτες! Στη διάρκεια αυτών των πέντε ημερών οι συνεργάτες του θεωρήθηκαν ύποπτο για τη δολοφονία του Walton από τις Κρατικές Αστυνομικές αρχές της Αριζόνα, που υποστήριζαν  ότι έφτιαξαν την ιστορία του ΑΤΙΑ ​​για να καλύψουν την πράξη τους. Οι αρχές έφεραν έναν παλμογράφο, δηλαδή έναν ανιχνευτή ψέματος. Οι ανιχνευτές ψέματος μετρούν το επίπεδο άγχους στο αντικείμενο καταγράφοντας τις αλλαγές στον χτύπο της καρδιάς και στην εφίδρωση. Ένας άνθρωπος όταν λέει ψέματα, συνήθως παρουσιάζει περισσότερο στρες από κάποιον που λέει την αλήθεια. Οι άντρες εξετάστηκαν ένας ένας. Τα αποτελέσματα είχαν ως αποτέλεσμα να τους αφήσουν ελεύθερους, αφού πέρασαν όλα τα τεστ. Σε αυτό το πάνελ, ο Walton συνοδευόταν από τον αδελφό του Don, αλλά και από τον Chuck Ellison, τον πρώτο που συνάντησαν οι συνάδελφοι του όταν δεν μπορούσαν να βρουν τον Travis μετά την εξαφάνισή του. Ο Chuck μοιράστηκε τους διαλόγους που είχε με τους νεαρούς άνδρες το απόγευμα πο έχασαν τον Walton, αλλά και την αντίδραση του στην ιστορία του ΑΤΙΑ που του περιέγραψαν. Περιέγραψε επίσης τις λεπτομέρειες της έρευνας για τον εντοπισμό του Walton από την οπτική γωνία της τοπικής αστυνομίας. Ο αδελφός του Don, περιέγραψε τις επιπτώσεις που είχε το γεγονός στην οικογένειά του, αναφέροντας ότι οι κάτοικοι του Snowflake «τους έβαλαν μέσα στην κόλαση», και ήταν αναγκασμένοι να τους αποφεύγουν αφού τους θεωρούσαν ψεύτες, και ότι κορόιδευαν την τοπική κοινωνία. Ο Travis Walton υποστήριξε ότι «οι εξωγήινοι με χτύπησαν τυχαία με την ακτίνα, αλλά πήραν το πτώμα μου πάνω στο ΑΤΙΑ για να σώσουν τη ζωή μου». Ο Travis διευκρίνισε για αυτόν τον ισχυρισμό αργότερα: «Αυτή η έκρηξη ενέργειας ανακάτευε τους νευρώνες μου... Νομίζω ότι ήμουν θανάσιμα τραυματισμένος και συνέχισαν την ιατρική παρέμβαση που έσωσε τη ζωή μου».