ΕΙΣΒΟΛΗ UFO ΣΗΚΩΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ – ΟΛΟΝΥΚΤΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΩΝ - ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Στις 14 Οκτωβρίου 1981, στο χωριό Θύμη στην Κάρυστο Ευβοίας , η εμφάνιση ενός άγνωστου αντικειμένου στο βραδινό ουρανό θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του έντυπου τύπου, και συγκεκριμένα της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» και του δημοσιογράφου Γ. Παπαχριστοφίλου.

 Το βράδυ εκείνο 5-6 άτομα που κατονομάζονται στο άρθρο της εφημερίδας, έγιναν μάρτυρες ενός πορτοκαλί μακρόστενου αντικειμένου κάπου 4-5 μέτρα μήκος και 2,5 περίπου μέτρα πλάτος, το οποίο αιωρούταν πάνω από το κεφάλι τους σε ένα ύψος περίπου 50 μέτρων. Στην συνέχεια μετακινήθηκε απέναντι τους σε μια απόσταση 500 μέτρων κι από εκεί προς το μέρος της εκκλησίας των Ταξιαρχών. Ύστερα άρχισε πάλι να έρχεται προς τα πάνω τους και όταν έφτασε στα 150 μέτρα έκανε μια στροφή προς το έδαφος αλλά επειδή μπροστά τους υπήρχαν δέντρα δεν κατάλαβαν αν έπεσε ή αν έφυγε.

Παρακάτω ακολουθεί μέρος από το άρθρο της εφημερίδας, ενώ διατηρείται η ορθογραφία της αρχικής δημοσίευσης.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της προπερασμένης Τρίτης έκανε την εμφάνιση του το εξωγήινο αντικείμενο στον ουρανό του χωριού Θύμη… Σένα ουρανό χωρίς σύννεφα. Και που τον φώτιζε έντονα η Σελήνη. Στο ερημικό αυτό χωριό με τα λιγοστά σπίτια, οι κάτοικοι τους κοιμόντουσαν από νωρίς. Μόνο στο σπίτι του Κώστα Πολίτη ξαγρυπνούσαν. Κι αυτό γιατί ο οικοδεσπότης διαθέτει τηλεόραση με… μπαταρία. Κι ακόμη είχε τρεις φιλοξενουμένους φίλους του, που ξάπλωσαν να κοιμηθούν μετά τις τελευταίες ειδήσεις. Επομένως ήταν περασμένα μεσάνυχτα όταν το εξωγήινο αντικείμενο έκανε την εμφάνιση του. Προς στιγμή ο Γρηγόρης Χουντάκης, φιλοξενούμενος του Πολίτη, είδε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου ένα φωτιζόμενο αντικείμενο με χλωμά πορτοκαλιά λαμπιόνια. Και φώναξε στον οικοδεσπότη: «Βρε Κώστα, τι είναι αυτό το πράγμα στον ουρανό; Αερόστατο ή αλεξίπτωτο;». Ο οικοδεσπότης Κώστα Πολίτης με την γυναίκα του δεν είχαν κοιμηθεί ακόμα. Έτσι όταν είδαν στον ουρανό αυτό το αντικείμενο πετάχτηκαν σαν ελατήρια από το κρεβάτι τους, αρκετά ανήσυχοι. Μάλιστα η κ. Ελένη Πολίτου, σύμφωνα με την υπόδειξη του συζύγου της, έτρεξε και φώναξε τον εισπράκτορα του λεωφορείου της γραμμής κ. Σωτήρη Δρίβα. Ωστόσο ήταν ακόμα ξύπνιος και ο οδηγός του λεωφορείου κ. Σταμάτης Κεραστάρης. Έτσι, στους δύο σοβαρούς ανθρώπους προστέθηκαν ακόμα δύο, που όπως είπαν στην «Α» είδαν το εξωγήινο αντικείμενο να περιφέρεται απειλητικά επάνω από τα κεφάλια τους. Και για λόγους ασφαλείας τηλεφώνησαν στην χωροφυλακή γειτονικού χωριού. Ο επικεφαλής του σταθμού τους συνέστησε: «Να παρακολουθείται τις μετακινήσεις του και εάν «πατήσει» στη γη  να το πλησιάσετε». Προς στιγμή το φωτιζόμενο ως τη μέση εξωγήινο αντικείμενο, κατέβηκε στα 50 μέτρα επάνω από τα κεφάλια των τεσσάρων αντρών. Εκείνοι κρύφτηκαν πίσω από ένα μεγάλο πουρνάρι που υπήρχε στην αυλή του Κώστα Πολίτη. Και φοβισμένοι – πλην του Σταμάτη Κεραστάρη – λούφαξαν για κάμποση ώρα. Τότε το αντικείμενο έκανε μια απότομη βουτιά και ακούμπησε στη γη πίσω από κάτι δέντρα. Σ ‘αυτή τη κρίσιμη στιγμή ο Σταμάτης Κεραστάρης πρότεινε στους άλλους τρεις άντρες να τον ακολουθήσουν προς τα δέντρα , πίσω από τα οποία είχε «παρκάρει» το «ουφο». Αλλά με τα πρώτα κιόλας βήματα των τεσσάρων αντρών , το εξωγήινο αντικείμενο πέταξε πάλι στον ουρανό. Αλλά ας αφήσουμε τους δύο από τους πέντε αυτόπτες μάρτυρες να μας αφηγηθούν τι είδαν με τα μάτια τους. Και δεν είναι παιδιά, ούτε αστειεύονται.

Σταμάτης Κεραστάρης: «Όταν πρωτοείδα το αντικείμενο , υπέθεσα ότι ήταν αερόστατο. Αλλά γρήγορα άλλαξα γνώμη, γιατί εκινείτο αντίθετα προς την φορά των ανέμων. Και φυσούσε δυνατός νότιος εκείνη την φεγγαρόλουστη νύχτα.» «Μπορείς να μας ζωγραφίσεις με δικό σου τρόπο αυτό που αντίκρισες;» ρωτά ο δημοσιογράφος. «Πολύ ευχαρίστως απάντησε ο  Σταμάτης Κεραστάρης, και ζωγράφισε αυτό που είδε στον ουρανό του χωριού Θύμη. Κάτι που έμοιαζε περισσότερο με μπουκάλα… σαμπάνιας, αλλά με χεράκια. Και  στο «κεφάλι της» είχε αρκετά φωτάκια θαμπά πορτοκαλί». «Στην Κάρυστο, πρόσθεσε, με ξέρουν για παλικάρι, το λέει η καρδιά μου. Έτσι προσπάθησα να πλησιάσω το εξωγήινο αντικείμενο. Αλλά εκείνο με τα πρώτα βήματα μας ανυψώθηκε πάλι στον ουρανό. Και αφού ανέβηκε σε αρκετό ύψος βυθίστηκε πίσω από ένα βουνό προς την χαράδρα που υπάρχει εκεί. Έτσι εμείς γυρίσαμε στην αυλή. Καθήσαμε στα δύο κρεβάτια που υπήρχαν στην αυλή και ανταλλάξαμε απόψεις, γύρω από το αντικείμενο, και ενώ μιλούσαμε εκείνο ξαναφάνηκε κοντά μας. Και άρχισε τα τσαλιμάκια του στον ουρανό. Μάλιστα κατέβηκε στα 30 μέτρα. Το είδαμε ακόμα πιο καλά. Τότε ξύπνησαν στο στάβλο τα ζώα. Και όλα ήταν αρκετά φοβισμένα. Ίδια και απαράλλαχτα όπως συμβαίνει στα ζώα, όταν περιμένουν σεισμό. Μετά έκανε μια βουτιά προς το έδαφος και αποφασίσαμε να το πλησιάσουμε. Υποθέσαμε πως θα είχε αράξει σε απόσταση 500 μέτρων. Αλλά παρά το χτένισμα όλης της περιοχής, δεν το βρήκαμε. Ψάχναμε ω ς την στιγμή που ήρθαν και οι χωροφύλακες  - γύρω στις 5 το πρωί. Φυσικά όταν ξημέρωσε οι έρευνες συνεχίστηκαν, αλλά δεν βρήκαμε κανένα ίχνος.» «Μήπως το είδε αυτό το αντικείμενο και κάποιος άλλος εκτός από τη δική σας παρέα;» ρώτησε ο δημοσιογράφος: «Ναι, στο χωριό Δρούμεση ο Βαγγέλης Κυριακός. Μου είπε πως το είδε να σηκώνεται προς τον ουρανό σαν αερικό. Το είδα στην πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Η ώρα ήταν 11 το βράδυ. Μια ώρα πριν έρθει στην Θύμη δηλαδή. Αλλά απόφυγε να το πει στους δικούς του γιατί φοβήθηκε μήπως τον πάρουν για τρελό.