Η Κόρη μετα Στίγματα του Σταυρού - ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 18/11/1946

Είναι ιστορικά (και ιατρικά) επιβεβαιωμένο ότι υπήρξαν άνθρωποι που έφεραν πάνω στο σώμα τους, επί πολλά χρόνια, τα «στίγματα», τα σαρκικά σημάδια του θείου Πάθους.  Είναι από τα πιο σπάνια και ανεξήγητα φαινόμενα που διαρκούν εδώ και αιώνες, ενώ υποτίθεται ότι εμφανίζονται σε λίγους ανθρώπους μετά από κατάσταση βαθιάς θρησκευτικής έκστασης.

 Η ύπαρξη αυτών των στιγμάτων δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, ούτε καν από τους άπιστους ή τους κακοπροαίρετους. Κατά καιρούς δίνονται διάφορες ερμηνείες για το φαινόμενο. Άλλοι μιλούν για θαύμα που προκύπτει από μία υπερβάλλουσα θρησκευτικότητα, άλλοι για ψυχαναγκαστικά φαινόμενα του μυαλού. Όπως και να’ ναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους στιγματικούς, και είναι πεπεισμένοι ότι βίωσαν το πόνο του Ιησού αφού επιλέχθηκαν για τον σκοπό αυτό. Στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, στις 18 Νοεμβρίου 1946, διαβάζουμε για την Αμέλια Νατιβιντάντε, μια χωριατοπούλα από το Πορτογαλικό χωριό Βιλάρ Τσάο, η οποία έχει συγκινήσει ολόκληρη την χώρα με τα υπερφυσικά στίγματα του σταυρού, τα οποία παρουσίασε στο μέτωπο και τα χέρια κατόπιν οράματος. 

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι ταξίδεψαν στο χωριό Βίλαρ Τσάο με τα πόδια ή με αυτοκίνητο για να δουν με τα μάτια τους τα στίγματα, και να ακούσουν από το στόμα της το δράμα της. Η Αμέλια έπασχε από μια μακράν ασθένεια την οποία οι γιατροί δεν κατάφεραν να θεραπεύσουν και ευλαβής όπως ήταν «ανέθεσε» την θεραπεία στην θεία δύναμη. Μια μέρα που προσευχόταν με όλη την δύναμη της ψυχής της, είδε ένα φως με την μορφή του Θεανθρώπου να την πλησιάζει και να της λέει ότι εισακούστηκαν οι προσευχές της και θα γίνει καλά. Η οπτασία χάθηκε και η Αμέλια αφού συνήλθε έπειτα από ώρα αισθανόταν εντελώς υγιείς. Αλλά καθώς παρατήρησε τα χέρια της είδε ότι έφεραν το σχήμα του σταυρού ενώ το ίδιο σχήμα έφερε και εις το μέτωπο.