Οι μυστηριώδεις ιπτάμενοι δίσκοι μας έρχονται από άλλους πλανήτες; ΕΜΠΡΟΣ 28/9/1952

 

Δεν αποκαλύπτονται τα συμπεράσματα των επιστημόνων διά να μην προκληθή πανικός εις την δημοσίαν γνώμην. Συνεχίζονται αι μυστικαί έρευναι.

Το Φεβρουάριο του 1948, δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το «Project Sign» (Σχέδιο Οιωνός). Σκοπός του προγράμματος ήταν η συλλογή πληροφοριών σχετικά με το φαινόμενο των ATIA από απλούς πολίτες. Η τελική έκθεση που εκδόθηκε στις 5 Αυγούστου 1948 με τίτλο «Εκτίμηση της Κατάστασης»  παραδόθηκε στο Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας και τον Στρατηγό Βάντεμπεργκ. Η αξιολόγηση συντάχτηκε από την επιστημονική επιτροπή και έλεγε ότι τα ΑΤΙΑ υπάρχουν, είναι διαπλανητικά, και συγκεκριμένα πρότεινε να τεθεί ο στρατός σε κατάσταση συναγερμού. Μάλιστα, ο Αντιπτέραρχος Τουίνινγκ, διοικητής της Διοίκησης Εναερίου Υλικού σε ένα γράμμα του στον Στρατηγό Διοικητή της Αεροπορίας Στρατού στις 23 Σεπτεμβρίου 1947 είχε γράψει: «Ως εζητήθη εκφράζεται κατωτέρω η άποψις της παρούσης Διοικήσεως η αφορούσα τους λεγομένους «ιπταμένους δίσκους», η οποία έχει ως εξής: α) Το αναφερόμενον φαινόμενον είναι τι το υπαρκτόν κι όχι φανταστικόν. β) Υφίστανται αντικείμενα σχήματος κατά προσέγγισιν δίσκου ομοιάζοντα εις το μέγεθος με ανθρώπινα αεροσκάφη». Τα νέα θα φτάσουν και στην Ελλάδα, με μια μικρή καθυστέρηση, και στις 28 Σεπτεμβρίου 1952 η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ θα κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο το παραπάνω πόρισμα: 

Τηλεγραφούν εκ Νέας Υόρκης ότι η αμερικανική πολεμική αεροπορία έχει εις χείρας της μιαν καταπληκτικήν έκθεσιν, διατυπούσαν την πεποίθησιν ότι μερικά των μυστηριωδών ιπταμένων αντικειμένων, τα οποία εθεάθησαν από διάφορα σημεία της γης προέρχονται από πηγάς ευρισκομένας έξω του πλανήτου τούτου.

1800 ΔΙΣΚΟΙ!

Η εν λόγω έκθεσις, συνταχθείσα υπό διαπρεπών Αμερικανών επιστημόνων και αξιωματικών της αεροπορίας, βασίζεται επί παρατηρήσεων, τας οποίας διεξήγαγον επί πέντε έτη και επί 1800 ιπταμένων δίσκων. Αι αεροπορικαί αρχαί σκέπτονται να δώσουν εις την δημοσιότητα μερικά αποσπάσματα της εκθέσεως, διότι φοβούνται ότι η δημοσίευσις όλων των συμπερασμάτων δυνατόν να προκαλέση ανησυχίας παρά τη δημοσία γνώμη. Τας αποκαλύψεις αυτάς, εις αντιπρόσωπος της αεροπορίας εχαρακτήρισεν ως εξαιρετικώς απιστεύτους αλλ’ αληθείς.

ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Η έκθεσις περιέχει επισης και δύο άλλα συμπεράσματα, τα ακόλουθα: 1. Εις τίνας περιπτώσεις, τα θεαθέντα ιπτάμενα αντικείμενα ήσαν εις την πραγματικότητα μυστικά αεροπορικά βλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία εδοκιμάζοντο. 2. Η Σοβιετική Ένωσις έχει βαθύτατα ταραχθή από το ζήτημα των ιπταμένων δίσκων και πιστεύει σοβαρώς ότι πρόκειται περί νέου αμερικανικού όπλου.

ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟΝ ΕΡΕΥΝΑ

Η έκθεσις προσθέτει ότι το Κρεμλίνον ενεργεί τέσσαρας χωριστάς ερεύνας, δια να ανακαλύψη την ταυτότητα και την προέλευσιν των δίσκων. Σημαντικόν σημείων τονιζόμενον εις την έκθεσιν είναι, η γενομένη έγκυρος και λεπτομερής εξέτασις των ιπταμένων αντικειμένων από αμερικανικά εργοστάσια ατομικής ενεργείας, από στρατιωτικάς βάσεις και από κέντρα ερευνών. Η όλη μελέτη είναι έργον του τεχνικού κέντρου πληροφοριών της αεροπορίας «Ράιτ Πάτερσον» εις την αροπορικήν βάσιν του Ντέιτον, εις το Οχάιο.

ΜΥΣΤΙΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑΙ

Μερικοί εξέχοντες επιστήμονες διαθέτουν ολόκληρον τον χρόνον των εις την ανάλυσιν των υποβαλλομένων εκθέσεων διά τα ιπτάμενα αυτά αντικείμενα. Αι μελέται των αυταί είναι τόσον μυστικαί, ώστε η αεροπορία δεν επιτρέπει την δημοσίευσιν των ονομάτων των επιστημόνων.