ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΙΠΤΑΜΕΝΑ «ΠΟΥΡΑ» ΚΑΙ ΔΙΣΚΟΥΣ (ΑΘΗΝΑΙΚΗ, 5/10/1954)

Το 1954 είναι η χρονιά που θα κάνει την εμφάνιση του το πρώτο μεγάλο κύμα UFOs παγκοσμίως με επίκεντρο την Νότια Ευρώπη και την Νότια Αμερική. Είναι η χρονιά που μικρά πράσινα ανθρωπάκια εμφανίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση στην Γαλλία, και είναι η χρονιά που άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα σταθμεύουν πάνω από στρατηγικής σημασίας βάσεις στην Αμερική και την Γαλλία.

 

Τον Αύγουστο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του `54 σκόρπιες αναφορές από Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία μιλούσαν για ανθρωπάκια σε φωτεινά σκάφη, που σταματούσαν μόνο στιγμιαία εδώ και εκεί, και μετά ανυψώνονταν στον ουρανό το ίδιο αθόρυβα και πάλι όπως είχαν έρθει. Σε άρθρο της ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ με ημερομηνία 5 Οκτωβρίου 1954 διαβάζουμε: «Δίσκοι, πινάκια, πούρα, ημισέληνοι, σφαίραι και άλλα ιπτάμενα αντικείμενα εξακολουθούν να διασχίζουν νύκτα και ημέραν τον ουρανόν της Γαλλίας. Πλησίον της Λίλλης περί τα 100 άτομα παρηκολούθησαν στολίσκον «ιπταμένων ημισελήνων». Εις εκ των θεατών μάλιστα εβεβαίωσεν ότι «μία ημισέληνος», ύψους 3 περίπου μέτρων, προσεγειώθη εις τον κήπον της οικίας του. Πλησίον των Καννών πέντε μαθηταί είδον εις τον ουρανόν δύο ανεστραμμένα πινάκια συνοδευόμενα από ένα πούρον. Παρά την Αγκουλέμην νεαρός γεωργός είδεν εις το φως των φανών της μοτοσυκλέτας του βαρέλιον με χρυσά καρφιά να ταλαντεύεται εις τας παρυφάς του δρόμου. Εις την Χάβρην ένας σωφέρ και μερικοί ναύται είδον «πυρακτωμένον δίσκον» να ίπταται εις τον ουρανόν. Παρά τον Άγιον Στέφανον πολλά άτομα είδον δύο μεγάλους φάρους οι οποιοι μετεκινούντο με ιλιγγιώδη ταχύτητα εις ύψος 2000 μέτρων και εξέπεμπον φωτεινήν δέσμην χρώματος πορτοκαλι. 

Οι κάτοικοι του Κλερμόν Φερράν παρηκολούθησαν τας ακροβασίας ενός μεγάλου αστέρος αλλάσσοντος διαρκώς χρωματισμόν και κινουμένου περιστροφικώς. Πλησίον της Νιμ πολλά άτομα είδον μετέωρον το οποίον εξέπεμπεν εκ περιτροπής χρώμα κυανούν και ερυθρόν. Εις το Αιάκιον της Κορσικής πολλοί κάτοικοι είδον πούρον, το οποίον άφηνε όπισθεν του «ουράν» χρώματος αργυρού. Παρά το Κεμπέρ εθεάθη ερυθρός δίσκος ακολουθούμενος από λευκόν δίσκον τρεις φοράς μεγαλύτερον από τον πρώτον. Πλησίον του Ποντεβύ ένας παραγγελιοδόχος διέκρινεν εις τον ουρανόν ιπτάμενον δίσκον εκπέμποντα ζωηρόν φως. Παρά το Λαν δύο άτομα είδον χύτραν στρεφομένην περί εαυτήν και εκπέμπουσαν χρώμα υπέρυθρον. Πλησίον του Νανσύ τριάκοντα άτομα είδον φωτεινόν δίσκον πρασίνου χρώματος, ο οποίος προσεγειώθη εις Μπενιστροφ και κατόπιν απεγειώθη αμέσως. Μερικάς ώρας βραδύτερον εθεάθη δίσκος πρασίνου χρώματος προσγειωμένος εις ένα αγρόν. Οι ακούσιοι θεαταί δεν ετόλμησαν να τον πλησιάσουν. Πλησίον της Μιλούζ πολλά άτομα διέκρινον δύο συσκευάς, την μίαν επί της άλλης, αι οποίαι είχον σχήμα δίσκου και χρώμαν σκούρον, δεν εξέπεμπον δε φως. Τέλος, ένας δημοσιογράφος εις Λυών είδε φωτεινόν δίσκον ακολουθούμενον από άλλους μικροτέρους, οι οποίοι εξηφανίσθησαν αιφνιδιαστικώς.»