ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ 1960

Γράφει ο Νίκος Αποστολόπουλος

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο 7ο τεύχος του περιοδικού Unlocking the Truth

Μέντιουμ προφητεύει ευτυχία για το 1960, διαρκή ειρήνη, και ανακάλυψη του φαρμάκου για τον καρκίνο – Ο άνθρωπος θα κατακτήσει το διάστημα – Οι πρώτες φωτογραφίες της Γης - Πυρηνοκίνητο διαστημόπλοιο θα σταλεί στον Άρη με τρεις αστροναύτες – Τα αλλόκοτα μικρά πράσινα ανθρωπάκια που ζουν σε άλλους πλανήτες – Ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Άνδρο – Μυστηριώδες σφύριγμα αναστατώνει ένα χωριό… Ενδιαφέροντα και παράξενα άρθρα από μια άλλη εποχή που μοιάζουν εντελώς επίκαιρα. Μια εποχή που ο ελληνικός τύπος κατακλυζόταν από χιλιάδες άρθρα και πρωτοσέλιδα που αφορούσαν τα παραφυσικά φαινόμενα. Μια τόσο μακρινή και σχετικά κοντινή εποχή, που οι εφημερίδες δεν ήταν εχθρικές απέναντι στο παραφυσικό και τα ανεξήγητα φαινόμενα. Φίλοι και φίλες, καλώς ήλθατε στο …1960!!!  

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

Η ποικιλία των κόσμων που θα ευρίσκωνται εις την διάθεσιν της ανθρωπότητος όταν θα αποκτήση τα μέσα επικοινωνίας, ξεπερνά και την πλέον έξαλλον φαντασίαν. Πράγματι, ακόμη και εις την μικράν εκείνην γωνίαν του Γαλαξίου που είνε σήμερον προσιτή εις τα τηλεσκόπια μας υπάρχει ένας πλούτος κόσμων που είνε αδύνατον να περιγραφή ακόμη και εις ογκώδες βιβλίο. Κόσμοι αμέτρητοι, όλοι διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον, όλοι πλούσιοι σε συναρπαστικά μυστήρια, καινούργιες ομορφιές, νέα μέσα προόδου ανμένουν τον άνθρωπον που σιγά – σιγά θα μεταβληθή από ένα ασήμαντον παράσιτον ενός μικρού πλανήτου που περιστρέφεται πέριξ ενός μετρίου αστέρος, εις τον πραγματικόν κυρίαρχον του Σύμπαντος. Υπό έναν όρον όμως: ότι η ηθική πρόοδος θα συμβαδίση με την τεχνικήν. Άλλως αι δυνατότητες αυτοκαταστροφής που ολονέν και θα πληθύνωνται κατά την διάρκειαν της συνεχούς τεχνικής του προόδου, θα τον οδηγήσουν εις τον όλεθρον. Και αυτός ίσως είνε ο υπέρτατος ηθικός νόμος που κυβερνά το Σύμπαν και του προσδίδει μίαν υπερβατικήν ηθικήν αξίαν, που συνήθως ονομάζεται Θεός.

ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΣΑ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΝΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ ΕΥΤΥΧΙΑΝ ΔΙΑ ΤΟ 1960

Πολλά ωραία και ενδιαφέροντα πράγματα μας είπε χθες η κυρία Τέρφρεν Λεϊλά, μία από τας μεγαλυτέρας μάντιδας του κόσμου, που τις ημέρες αυτές βρίσκεται στην Αθήνα. Την κυρία Λεϊλά συναντήσαμε χθες το μεσημέρι εις το διαμέρισμά της στο ξενοδοχείον «Βασιλέων Μέλαθρον» και είχε την καλωσύνη να μας απαντήση στις ερωτήσεις που της υποβάλαμε:

-Πως προβλέπετε την τύχη της Ελλάδος;

-Την προσεχή εξέλιξι της Ελλάδος σε όλους τους τομείς και γενικώτερα την άνοδο της χώρας σας προβλέπω βεβαία και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Εντός ολίγου χρόνου ο ελληνικός λαός θα παραστή μάρτυς μιας τεραστίας αλλαγής από οικονομικής, εμπορικής , τεχνικής και ηθικής πλευράς. Προβλέπω πράγματι εις την βιομηχανικήν εξέλιξιν της χώρας σας, δημιουργία μεγάλον βιομηχανιών, όπως εργοστασίον φαρμάκων και αυτοκινήτων, τα οποία η Ελλάς θα εξάγη και εις το εξωτερικόν. Επίσης προβλέπω ότι σοβαρές οικονομικές βοήθειες η χώρα σας θα πάρει από μεγάλες δυνάμεις του εξωτερικού που θα διατεθούν σε κοινωφελή οφέλει.

-Προβλέπετε διεθνή πόλεμο;

-Όχι, πόλεμος δεν θα γίνη, αλλά προβλέπω μεταξύ των αρχηγών των μεγάλων κρατών αλλεπάλληλες συνεννοήσεις που θα καταλήξουν σε διαρκή ειρήνη. Θα πραγματοποιηθή εντός του 1960 μία ελευθέρα δημοκρατία σε όλους τους καταδυναστευμένους λαούς.

-Για τον καρκίνο τι προβλέπετε;

-Πολύ γρήγορα θα ανακοινωθεί το φάρμακο, το οποίον ήδη δοκιμάζουν οι επιστήμονες και θα γιατρεύει εντελώς τους πάσχοντες από την επάρατον αυτή ασθένεια. Προβλέπω μάλιστα πως το φάρμακο αυτό θα δοθή εις την κυκλοφορίαν εντός του έτους.

ΠΥΡΗΝΟΚΙΝΗΤΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΝ 330 ΤΟΝΝΩΝ ΘΑ ΣΤΑΛΗ ΜΕΤΑ 10ΕΤΙΑΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΑ 3 ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ

Επιστήμονες της αεροπορικής εταιρίας «Ντάγκλας» -ειδικοί επί των ζητημάτων που αφορούν την εξερεύνησιν του Διαστήματος – εδήλωσαν ότι μετά παρέλευσιν δεκαετίας θα είνε δυνατόν να αποσταλή τριμελής ομάς αστροναυτών μέχρι του Άρεως, η οποία θα επιστρέψη εκ του ασφαλούς εις την γην, ταξιδεύουσα με διαστημόπλοιον κινούμενον διά πυρηνικής ενεργείας. Κατά τας αυτάς προβλέψεις, οι τρεις αστροναύται θα δυνηθούν να διενεργήσουν «αναγνώρισην» από του σκάφους των, το οποίον κινήται επί τροχιάς περί των Άρη. Επίσης, θα δυνηθούν να εξερευνήσουν την επιφάνειαν του πλανήτου αυτού «εντός μικρού οχήματος χημικής προωθήσεως, το οποίον θα τους επαναφέρη εν συνεχεία εις το διαστημόπλοιον των». Ο γιγαντιαίος αυτός πύραυλος, θα επανακάμψη εις την Γην 14 περίπου μήνας μετά την αναχώρησιν του, ήτοι θα χρειασθή 12 μήνας διά το ταξίδιον μεταβάσεως και επιστροφής και 2 μήνας δια την εξερεύνησιν του Άρεως. Αποθέματα υδρογόνου θα αποσταλούν προγενεστέρως εις τον Άρη δια τον ανεφοδιασμόν του διαστημοπλοίου. Όσον αφορά τα προσωπικά εφόδια των αστροναυτών, υπολογίζεται ότι θα έχουν συνολικόν βάρος οκτώ τόννων.

ΤΑ ΑΛΛΟΚΟΤΑ «ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ» ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

Η πρώτη λεπτομερείς περιγραφή των πλασμάτων που ζουν εις άλλους πλανήτας έγινεν εις την Νίκαιαν το περασμένον Σάββατον, από μερικούς εκ των διασήμων επιστημόνων που μετέχουν της Διεθνούς Διασκέψεως του Διαστήματος, της λαμβανούσης χώραν εκεί. Οι ως άνω επιστήμονες έδωσαν εις Άγγλον δημοσιογράφον αρκετά αναλυτικήν περιγραφήν των πλασμάτων αυτών – περιγραφήν η οποία, όσο κι αν είναι φανταστική, δεν παύει να είνε ενδιαφέρουσα και … κάπως τρομακτική! Αυτά τα πλάσματα του διαστήματος λαμβάνονται ήδη τόσον σοβαρώς υπ’ όψει, ώστε εδημιουργήθη ένας νέος επιστημονικός κλάδος δια την τελετήν των, η εξωβιολογία, η οποία διδάσκεται ήδη σε μερικά πανεπιστήμια. Ιδού η εικών των πλασμάτων του εξωτερικού διαστήματος όπως τα βλέπουν οι εξωβιολόγοι: Οι κατωκημένοι πλανήται έχουν περίπου το ίδιον μέγεθος με την γη και τα πλάσματα τα οποία τους κατοικούν έχουν τας ιδίας περίπου διαστάσεις με τα γήινα όντα. Ημπορούν να έχουν το μέγεθος μιας φαλαίνης, αλλ’ αποκλείεται να είναι μεγαλύτερα. Έχουν πιθανώτατα καλώς ανεπτυγμένον κοινωνικών σύστημα και αντιμετωπίζουν μερικά από τα ανθρώπινα προβλήματα. Ίσως μάλιστα να λατρεύουν τον Θεόν, όπως ο άνθρωπος. Πιθανόν τα πλάσματα αυτά να είνε πολύ διαφορετικά από τον άνθρωπον και να μην είναι ούτε ζώα ούτε φυτά, αλλά ένας συνδυασμός των δύο. Δεν αποκλείεται να μάχωνται και αυτά κατά των ασθενειών  και των μικροβίων, αλλά να αντιμετωπίζουν άλλας ασθενείας και άλλα μικρόβια.

ΤΟ «ΤΑΣ» ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΑΣ ΗΛΘΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ

Το Πρακτορείον ΤΑΣ μεταδίδει άρθρον σοβιετικού επιστήμονος του φυσικομαθηματικού Άγκρεστ υποστηρίζοντος ότι η υδρόγειος μας αποτέλεσεν αντικείμενον (εις τους προϊστορικούς χρόνους) επισκέψεων διαστημοπλοίων εξ άλλων πλανητών! Κατά των ανωτέρω επιστήμονα, υπάρχουν επί της γης ίχνη των επισκέψεων αυτών, μεταξύ αντικειμένων των οποίων η προέλευσις παραμένει ανεξήγητος. Προς υποστήριξιν της θεωρίας του, ο Σοβιετικός επιστήμων επικαλείται την ύπαρξιν επί της επιφάνειας της γης, και δη εις την έρημον της Λιβύης υελωδών αντικειμένων, εντός των οποίων ανεκαλύφθησαν ραδιοϊσότοπα αλουμινίου. Όλαι αι προσπάθειαι δια την εξήγησιν της προελεύσεως των αντικειμένων αυτών απέβησαν μέχρι τούδε μάταιαι και δι’ αυτό ο κ. Άγκρεστ εκφράζει την γνώμην, ότι τα ανωτέρω αντικείμενα αποτελούν ίχνη προσγειώσεως διαστημοπλοίων, προερχομένων εκ διαφόρων κατοικουμένων αστέρων

ΑΙ ΠΡΩΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ «ΤΙΡΟΣ»              

Ο αμερικανικός δορυφόρος «Τίρος» ο ιπτάμενος σταθμός – τηλεοράσεως μετεβίβασεν ήδη, ως γνωστόν, τας πρώτας φωτογραφίας της γης που έλαβε εξ ύψους 720 χιλιομέτρων. Αυταί είνε αι ληφθείσαι φωτογραφίαι, τας οποίας όταν είδε ο Πρόεδρος Αϊζενχάουερ ανέκραξεν: «Δεν φανταζόμουν ότι η γη μας είνε τόσον μικρή…»

ΚΩΝΙΚΟΝ ΙΠΤΑΜΕΝΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΝ ΜΗΚΟΥΣ ΔΕΚΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΘΕΑΘΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΝ

Ο πλοίαρχος του α/π «Ανδρέας Χ» ανέφερε δια του ασυρμάτου του εις το υπουργείον Εμπορικής Ναυτιλίας, ότι την μεσημβρίαν χθες, (  ) 3 μίλλια δυτικός του ακρωτηρίου Φάσσα της Άνδρου, παρετήρησεν ιπτάμενον πολύπλοκον αντικείμενον σχήματος κώνου, μήκους 10 μέτρων και κιτρίνου χρώματος. Κάτωθεν του κώνου αιωρείτο έτερον ερυθρόν αντικείμενον, καθώς και πολύπλευρον εξάρτημα χρώματος αλουμινίου. Το ιπτάμενον αντικείμενον αφού επλησίασε προς στιγμήν την επιφάνειαν της θαλάσσης, ανυψώθη εκ νέου και εξηφανίσθη προς την κατεύθυνσιν των Γιούρων. Το υπουργείον απηυθύνθη εις τα αρμοδίας υπηρεσίας, προκειμένου να πληροφορηθή εάν ο ιπτάμενος κώνος είνε όργανον Ελληνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ή Μετεωρολογικού Σταθμού του Αμερικανικού Ναυτικού.

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΕΝ ΧΩΡΙΟΝ – Η ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΜΑΤΑΙΩΣ ΣΤΟΝ «ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΑΓΡΟ»

Από ημερών ένα ολόκληρον χωρίον, το Κρυφοβούνι Ιωαννίνων, ευρίσκεται εν αναστατώσει λόγω ενός μυστηριώδους και διαπεραστικού σφυρίγματος που ακούγεται κάθε νύχτα εις όλην την περιφέρειαν. Οι κάτοικοι μετέβησαν επανειλημμένος εις τον αγρόν εκ του οποίοι προέρχεται το σφύριγμα αυτό, αλλά δεν ηδυνήθησαν να διευκρινήσουν περί τίνος επρόκειτο. Αντελήφθησαν μόνον ένα παράξενον κυματισμόν των φυτών της σικάλεως, εκ της οποίας είνε εσπαρμένος ο αγρός και έσπευσαν να τραπούν εις φυγήν υποθέσαντες ότι εκεί ήτο κρυμμένο μεγάλο αγρίμι ή ερπετό. Κατόπιν τούτου, ειδοποιήθη ο πλησιέστερος σταθμός Χωροφυλακής, άνδρες του οποίου μετέβησαν με τα όπλα των εις τον εν λόγω αγρόν και παρουσία όλων των κατοίκων επυροβόλησαν πολλάκις προς την κατεύθυνσιν, όπου υποτίθετο ότι ήτο το άγνωστο όν. Οι πυροβολισμοί όμως ουδέν αποτέλεσμα έφερον και ούτως οι κάτοικοι καθησύχασαν πεισθέντες ότι τα περί «θεριού» και «στοιχειού» ήσαν αποκυήματα της φαντασίας γυναικών. Την ιδίαν νύκτα όμως το διαπεραστικόν και ανατριχιαστικόν σφύριγμα επανελήφθη. Μερικοί χωροφύλακες διενυκτέρευσαν εις τον «στοιχειωμένον» αγρόν, αλλά λόγω του σκότους δεν ημπόρεσαν ν’ ανακαλύψουν το μυστηριώδες ζώον.

ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΛΙΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΙ ΤΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑΝ

Οι ιπτάμενοι δίσκοι – που είνε λογικώτερο να καλούνται «ιπτάμενες μηχανές ακαθορίστου προελεύσεως» ή «μυστηριώδη ουράνια αντικείμενα»» - είχαν γίνει σπάνιο φαινόμενο το τελευταίο καιρό. Όμως τώρα έκαναν την επανεμφάνισι τους στη Γαλλία, στην περιοχή του Καλαί, μια επανεμφάνισι θεαματική, που ήταν φυσικό να προκαλέση συζητήσεις, διαφωνίες και διενέξεις. Εκείνοι που ισχυρίζονται ότι τους είδαν θεωρούνται ως τερατολόγοι από τους πολλούς δυσπίστους που «δεν πιστεύουν στους ιπτάμενους δίσκους» χωρίς να μπορούν κι οι ίδιοι να εξηγήσουν που οφείλεται η δυσπιστία τους. Ευτυχώς υπάρχει σε όλο το κόσμο ένας μεγάλος αριθμός «οπαδών» των ιπταμένων δίσκων, και χάρις σ’ αυτούς χάρις στο ενδιαφέρον που δείχνουν για το φαινόμενο αυτό, οι αυτόπται μάρτυρες μπορούν ν’ ανασκευάσουν τους ισχυρισμούς ότι είνε απλοϊκοί ή δεισιδέμονες. Όλα δείχνουν ότι κάτι μυστηριώδες συμβαίνει πράγματι στον ουρανό της Γαλλίας και άλλων ίσως χωρών. Κι ότι αυτοί οι ιπτάμενοι δίσκοιαν δεν είνε – όπως ισχυρίζονται μερικοί – ατμοσφαιρικά φαινόμενα ή επαναστατικές συσκευές των Αμερικανών ή των Ρώσων, δεν αποκλείεται να οδηγούνται από κατοίκους άλλων πλανητών, που κάνουν μυστηριώδεις «αναγνωρίσεις» πάνω απ’ την γη μας…

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ. ΑΓΓ. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ Η ΝΗΣΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΙΝΕ Η «ΧΑΜΕΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ» ΑΤΛΑΝΤΙΣ

Εις τον βυθό του Αιγαίου πελάγους κατεπονίσθη η Ατλαντίς και η Σαντορίνη υπήρξε πράγματι η μητρόπολις της θρυλικής ηπείρου, που μέσα σε λίγες ώρες εξηφανίσθη από την επιφάνεια της γης. Αυτά υπεστήριξεν εις το Διεθνές Γεωφυσικό Συνέδριον που συνήλθε προ ολίγου καιρού εις το Ελσίνκι, ο καθηγητής της Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αγγ. Γαλανόπουλος και προς αυτή την κατεύθυνσι εστράφη το ενδιαφέρον των επιστημόνων εις ολόκληρον τον κόσμον οι οποίοι έχουν θέσει υπό το φως της επιστήμης τον πανάρχαιο θρύλο της χαμένης ηπείρου. Ήδη τα εγκυρότερα επιστημονικά περιοδικά ασχολούνται με την επαναστατικήν ανακοίνωσι του κ. Γαλανόπουλου, η οποία έγινε αιτία, ώστε να ξαναζωντανέψουν οι θρύλοι γύρω από την πολιτεία αυτή, θρύλοι που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα όρια και τον πλέον απιθάνον παραδοξολογιών. Δια να αντιληφθή κανείς πόσο πολύ ετροφοδότησε την φαντασία των Ευρωπαίων και των Αμερικανών η υπόθεσις της Ατλαντίδος, αναφέρομεν ότι τελευταίως εκυκλοφόρησε εις τας Ηνωμένας Πολιτείας ένα βιβλίον του Λάιτλ Ρόμπινσον υπό τον τίτλο «Χαμένη Ατλαντίς», εις το οποίον μεταξύ άλλων αναφέρονται ότι οι κάτοικοι της Ατλαντίδος είχαν αναπτύξει πολιτισμόν ανώτερον του σημερινού, χάρις εις την ηλιακήν ενέργειαν, που αξιοποίησαν με ειδικούς φακούς. Και ακόμη ότι είχαν ανακαλύψει την ατομικήν ενέργειαν από την οποίαν και κατεστράφησαν. Τέλος ο Ρόμπινσον λέγει ότι οι σημερινοί κάτοικοι της γης αν γνωρίζουν κάτι, το γνωρίζουν διότι εις αυτούς έχουν μετεμψυχωθή οι υπεράνθρωποι που κατοικούσαν την Ατλαντίδα! Πέραν όμως αυτών των παραδοξολογιών στις διάφορες ευρωπαικές χώρες κυκλοφορούν ακόμα και σήμερα ωραίοι θρύλοι, γύρω από την χαμένη ήπειρο, που υπό μορφή εξωτικών παραμυθιών παραδίδονται από γενεά εις γενεάν.