Αστρική Προβολή (1ο μέρος)

Του Αγγελή Μπεκιάρη

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο 9ο τεύχος του περιοδικού Unlocking the Truth 

Έχεις ξαπλώσει στο κρεβάτι σου. Δεν έχεις κοιμηθεί ακόμα, αλλά κοντεύει να σε πάρει ο ύπνος. Έχεις πλήρη συναίσθηση του γύρω χώρου, και το μυαλό σου είναι σε εγρήγορση. Ναι, είσαι σίγουρος ότι ΕΙΣΑΙ ΞΥΠΝΙΟΣ. Και εκείνη τη στιγμή, νιώθεις την καρδιά σου να χτυπάει, ένα  ανέκφραστο συναίσθημα  σαν να είσαι ερωτευμένος που όλο και δυναμώνει...

Το συναίσθημα αυτό που νιώθεις, ακολουθείται από τους δυνατούς χτύπους της καρδιάς και ένα βουητό. Ξέρεις ότι δεν είναι εξωτερικός ήχος. Καταλαβαίνεις πολύ καλά, ότι αυτό που ακούς, είναι ήχος που προέρχεται από ΜΕΣΑ ΣΟΥ. Και καθώς περνούν τα δευτερόλεπτα, το βουητό όλο και αυξάνεται...Σιγά σιγά, δυναμώνει. Έχει πλέον δυναμώσει τόσο πολύ, που μοιάζει με δονήσεις. Ναι, γίνονται δονήσεις, και νιώθεις το σώμα σου να συντονίζεται με αυτό το βουητό και να δονείται στο ρυθμό του. Αν δεν σου έχει ξανασυμβεί και είναι η πρώτη φορά που σου συμβαίνει, δεν ξέρεις τι γίνεται. Τότε είναι που αρχίζεις να φοβάσαι. Νιώθεις φόβο και ταυτόχρονα περιέργεια. Αλλά καθώς οι δονήσεις αυξάνονται, και το σώμα σου δονείται όλο και πιο δυνατά, ο φόβος νικάει τη περιέργεια...Αν δε είσαι μόνος σου και  κοιμάται κάποιος δίπλα σου, ανησυχείς ότι το σώμα σου πλέον δονείται τόσο δυνατά στο ρυθμό αυτού του βουητού, που θα τον ξυπνήσεις. Νιώθεις να ταρακουνιέται  το κρεβάτι σου όλο και πιο πολύ, όλο και πιο δυνατά. Το μούδιασμα που ξεκίνησε από την καρδιά σου ή από τα πόδια σου, έχει πλέον πλημμυρίσει  όλο σου το σώμα. Και ξέρεις καλά, ότι αυτό που σου συμβαίνει δεν είναι όνειρο...Και ξαφνικά ακούς διάφορες ομιλίες όχι σε συγκεκριμένη γλώσσα που κατανοείς  και που αποτελούνται από φωνή με νοήματα και όχι με λέξεις. Ή ακόμα πιο παράξενο, "βλέπεις" οντότητες χωρίς  να χρησιμοποιείς την όραση των σωματικών σου ματιών...Αν χαλαρώσεις και το αφήσεις απλά να συμβεί,τότε  αρχίζεις να αιωρείσαι, και να κινείσαι στο χώρο "ανεξάρτητα" από το σώμα σου. Μόλις σου συνέβη αυτό που ονομάζουμε: "αστρική προβολή"!

Αστρική προβολή είναι ένα φαινόμενο που το άτομο νιώθει να αποχωρίζεται από το φυσικό του σώμα και είναι σε θέση να ταξιδέψει στον αστρικό κόσμο και να έχει εμπειρίες μέσα σε αυτόν. Ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των εξωσωματικών εμπειριών, όπως το συνειδητό ονείρεμα, οι επιθανάτιες εμπειρίες, remote viewing, καταστάσεις όπου το άτομο έχει εμπειρίες πέρα από αυτές που δίνουν οι σωματικές αισθήσεις. Αν και διαφέρει απο τις υπόλοιπες εξωσωματικές εμπειρίες , εν τούτοις συνδέεται στενά με αυτές, μια και όλες σχετίζονται με την δυνατότητα αντίληψης που έχει το αστρικό μας σώμα. Οι περισσότεροι απο εμάς έχουμε ακούσει ή και έχουμε βιώσει μια εξωσωματική εμπειρία. Και μάλιστα, το πιό πιθανόν είναι να νομίζουμε ότι ήταν ένα όνειρο, το οποίο όμως ήταν τόσο έντονο, που δε μπορούμε να το ξεχάσουμε ποτέ.  Τί είναι όμως μια εξωσωματική εμπειρία; Ποιοι μπορούν να βιώσουν μια εξωσωματική εμπειρία και τι μπορεί να τους εμποδίσει απο το να την  πετύχουν; Πού πάμε όταν έχουμε μια εξωσωματική εμπειρία; Έχουμε κάποιο σώμα στον αστρικό κόσμο και αν ναι, έχει αισθήσεις; (όραση, αφή κτλ). Υπάρχουν άλλα όντα εκεί και ποια έχουν αναφερθεί; Είναι επικίνδυνο; Τι μπορεί να κάνει κανείς εκεί; Πως την κατανοεί κάθε πολιτισμός; Τι πιστεύει η εκκλησία και πως την ονομάζει; Πώς μπορώ να έχω μια εξωσωματική εμπειρία; Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις και σε ακόμα περισσότερες θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτό και στα επόμενα τεύχη του περιοδικού.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απο το πρώτο και ποιο σημαντικό ερώτημα που θα είχε κάποιος αν άκουγε για πρώτη φορά την «αστρική προβολή» και την « εξωσωματική εμπειρία».

«Τί είναι μια εξωσωματική εμπειρία;»

 Μια γενική περιγραφή της εξωσωματικής εμπειρίας είναι κάθε φαινόμενο κατά το οποίο το άτομο νιώθει οτι βρίσκεται έξω απο το φυσικό του σώμα. Σε αυτή τη κατάσταση αντιλαμβάνεται το γύρω περιβάλλον του, μπορεί να δεί κάπου το σώμα του ακίνητο, να αισθάνεται οτι αιωρείται ή να βρεθεί σε άλλα μέρη της Γής ή και άλλων κόσμων που μπορεί να είναι πραγματικοί ή και όχι. Το αίσθημα του σώματος κατα τη διάρκεια που διαδραματίζεται το φαινόμενο είναι είτε ως «αέριο» αντίγραφο  της υλικής μορφής, είτε ως λευκή ενεργειακή σφαίρα. Μπορεί επίσης να είναι απλά ένα συναίσθημα που επιβεβαιώνει  το οτι υπάρχει εκεί και αντιλαμβάνεται γεγονότα και καταστάσεις που βιώνει. Κάτω απο φυσιολογικές ψυχολογικές συνθήκες οι περισσότεροι άνθρωποι ταυτίζουν το ποιοι είναι με το υλικό τους σώμα. Ετσι δημιουργείται μια σταθερή αντιστοίχηση για την αφηρημένη έννοια του «εγώ είμαι» με την εικόνα του υλικού σώματος. Πάνω σε αυτό το σταθεροποιημένο Εγώ, κάθονται όλες οι πληροφορίες  απο τα συναισθήματα και τη λογική. Αν κάποιος καταφέρει και εκπαιδεύσει το πνεύμα του να αγνοεί τα δεδομένα του σώματος του, μπορεί να χρησιμοποιήσει ως σταθερό σημείο αντιστοίχησης, τα δεδομένα των συναισθημάτων. Ετσι λειτουργούν οι τεχνικές του διαλογισμού, αγνοούν δηλαδή τα δεδομένα του υλικού σώματος και πολλές θρησκείες που απαιτούν απο τον πιστό να πιστέψει πως δεν είναι το σώμα του μα το πνεύμα του, χτίζουν σταδιακά την ιδέα ότι: «είσαι πνεύμα που φοράει υλικό σώμα». 

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που αναλύσαμε παραπάνω, μπορούμε να ορίσουμε ως εξωσωματικές εμπειρίες, εκείνες τις καταστάσεις συνειδητότητας όπου αγνοούνται εντελώς τα δεδομένα του υλικού μας σώματος, ενώ την ίδια στιγμή η ατομικότητα (το Εγώ) ταυτίζεται και ορίζεται απο τα δεδομένα των συναισθημάτων και της λογικής. Ετσι, αστρική προβολή είναι η προβολή του αστρικού σώματος στον υλικό κόσμο. Είτε για να πραγματοποιηθεί μια επιθυμία, είτε για να συλλέξει απλά πληροφορίες απο κάποιο σημείο του κόσμου. Από την άλλη όμως, αστρικός περίπατος είναι η χρήση του αστρικού σώματος για να περιπλανηθεί κάποιος στον αστρικό κόσμο. Σε έναν κόσμο ο οποίος είναι περισσότερο ρευστός απο ότι ο δικός μας. Σε έναν κόσμο που επικρατεί περισσότερο η ονειρική λογική απο ότι εδώ. Σε έναν κόσμο που οι επιθυμίες μας και τα θελήματά μας πραγματοποιούνται πολύ πιο εύκολα και με λιγότερη ενέργεια από ότι εδώ. Ενας τέτοιος κόσμος τόσο ρευστός δε θα μπορούσε να αποτελείται απο υλικό σύμπαν, πλανήτες και τους φυσικούς νόμους που διέπουν το δικό μας σύμπαν, αλλά θα μπορούσε να περιγραφεί περισσότερο σαν μια κατάσταση ύπαρξης. Επίσης δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν είναι ένας κόσμος πραγματικός, οπότε όσοι κάνουν εκεί αστρικούς περιπάτους να μπορούν να συναντηθούν, ή αν είναι απλά ένας φανταστικός κόσμος που δημιούργησε ο περιπατητής. Περισσότερο όμως τους αστρικούς κόσμους και τα αστρικά επίπεδα θα τα αναλύσουμε παρακάτω.

Συνήθως οταν ακούει κάποιος για πρώτη φορά την έννοια της αστρικής προβολής, μετά απο την ερώτηση «τι είναι η αστρική προβολή;» έρχεται η ερώτηση: «Μπορώ κι εγώ να την κάνω ή μόνο οι πολύ πνευματικά ανεπτυγμένοι άνθρωποι;»

Οχι, δεν είναι προτέρημα μόνο των πολύ πνευματικά ανεπτυγμένων ανθρώπων, αλλά το να ταξιδεύει κανείς στο αστρικό πεδίο είναι μια ανθρώπινη δυνατότητα που την μοιραζόμαστε όλοι. Σίγουρα έχετε ταξιδέψει στο αστρικό πεδίο, απλά δεν είχατε συνείδηση και δεν έχει καταγραφεί μέσα σας. Συμβαίνει σχεδόν κάθε βράδυ και αν μπορούσατε να δείτε τον εαυτό σας, θα βλέπατε το υλικό σας σώμα να ξαπλώνει και να κοιμάται στο κρεβάτι και το αστρικό σας σώμα να αιωρείται λιγα μέτρα ακριβώς πάνω απο το υλικό σας σώμα ασυνείδητα σαν μπαλόνι. Αν είχατε εκπαιδευτεί θα μεταφέρατε τη συνειδητότητά σας απο το υλικό σας σώμα, στο αστρικό και μετά συνειδητά θα πετούσατε στο δωμάτιό σας ή θα φεύγατε να εξερευνήσετε τον αστρικό κόσμο σε όποιο επίπεδο επιθυμούσατε. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να προβάλλει συνειδητά τον εαυτό του στο αστρικό πεδίο μετά απο συνεχή εξάσκηση. Μπορεί να μην τα καταφέρατε μέχρι τώρα για πολλούς και διάφορους λόγους. Ισως να μην εξασκηθήκατε αρκετά και να τα παρατήσατε επειδή απογοητευτήκατε ή υπάρχουν άλλες αιτίες που μπορεί να σχετίζονται με τον καθημερινό τρόπο ζωής σας. 

Λόγοι που μπορεί να μας εμποδίσουν να καταφέρουμε να βιώσουμε μια αστρική προβολή είναι ίσως κάποια φάρμακα που μπορεί να παίρνουμε. Τέτοια μπορεί να είναι αντικαταθλιπτικά που επηρεάζουν τον εγκέφαλο και την συνείδηση, που χρειάζεται να είναι όσο το δυνατόν πιο διαυγής, δυσκολεύοντας έτσι το αστρικό ταξίδι. Επίσης άλλος λόγος μπορεί να είναι το αλκοόλ και τα ναρκωτικά που όχι μονο δυσκολεύουν αλλά ουσιαστικά καταστρέφουν το αστρικό σώμα οριστικά και εξαφανίζουν τελείως κάθε δυνατότητα για συνειδητή αστρική προβολή. Αλλος πολύ σημαντικός λόγος είναι ο Εγωισμός. Άτομα πολύ προσκολλημένα στο Εγώ και τα υλικά αγαθά είναι πολύ δύσκολο να αποστασιοποιηθούν και να ξεκολλήσουν απο αυτά, με αποτέλεσμα να γαντζώνονται συνειδητά πάνω τους και να μην αφήνουν το αστρικό σώμα να απελευθερωθεί. Άλλος λόγος είναι ο Φόβος του οτι μπορεί να πεθάνει κάποιος. Δεν τον αφήνει να χαλαρώσει και να απελευθερώσει το αστρικό του σώμα και να το αφήσει να ταξιδέψει γιατί μπορεί να φοβάται οτι θα πεθάνει και δε θα μπορέσει να γυρίσει ποτέ ξανα πίσω. Κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί και θα το αναλύσουμε στη συνέχεια.

Συγχαρητήρια. Τα καταφέρατε και είχατε την πρώτη σας εξωσωματική εμπειρία. Το επόμενο ερώτημα είναι: «Πού πάμε ή που μπορούμε να πάμε όταν έχουμε μια εξωσωματική εμπειρία;»

Ο αστρικός κόσμος χωρίζεται σε επτά επίπεδα ή βαθμούς. Δεν πρέπει να θεωρούμε πως το ένα βρίσκεται πάνω απο το άλλο, ούτε πως βρίσκονται σε ομόκεντρες στρώσεις διαμορφώνοντας ένα κέλυφος, όπως το κρεμμύδι, αλλά να τα σκεφτόμαστε σαν διαφορετικές ταχύτητες δόνησης που διεισδύουν η μία στην άλλη και υπάρχουν ταυτόχρονα στο ίδιο μέρος. Όλα τα επίπεδα είναι υλικά, αλλά διαθέτουν κλιμακωτούς βαθμούς πυκνότητας. Ξεκινάνε απο αυτό με τη μεγαλύτερη πυκνότητα, που δεν απέχει και πολύ από την κοινή ύλη, ως εκείνο με τη λιγότερη, που είναι παρόμοια με αυτή του πνεύματος. Έτσι για παράδειγμα όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο που ανυψώνεται απο ένα επίπεδο σε ένα άλλο, δεν εννοούμε οτι αυτός κινείται απαραίτητα στον χώρο αλλά απλά οτι μεταφέρει την συνείδησή του απο ένα επίπεδο σε ένα άλλο και ταυτόχρονα πάυει σταδιακά να ανταποκρίνεται στις δονήσεις της ενός είδους ύλης (άρα το σώμα του παραλύει), και αρχίζει να ανταποκρίνεται σε εκείνες τις δονήσεις ενός υψηλότερου και καθαρότερου είδους. Τότε τα τοπία και οι κάτοικοι του ενός κόσμου θα φαίνεται να ξεθωριάζουν αργά μπρός στα μάτια του και στη θέση του θα ξεπροβάλλει ένας άλλος πιο εξυψωμένος κόσμος. 

Τα αστρικά επίπεδα ξεκινάνε την αρίθμηση ανάποδα απο το πιο χαμηλό που είναι στο νούμερο επτά και ανεβαίνουν στο πιο υψηλό που είναι το 1. Ας ξεκινήσουμε απο το πιο χαμηλό, που είναι το πυκνότερο έβδομο επίπεδο και περιγράφεται ως ένας σκιώδης αντικατοπτρισμός της υποδεέστερης πλευράς της ζωής, όπου τίποτα ωφέλιμο ή ευχάριστο δεν μπορεί να συντηρηθεί. Μπορούμε να το αντιληφθούμε σαν ένα είδος αστρικού υπόκοσμου, ή κόλασης όπου οι κακές συνήθεις και τάσεις ενός ανθρώπου παίρνουν ζοφερές μορφές. Προσωπικά δε βρίσκω λόγο γιατί να θέλει κανείς να εξερευνήσει αυτό το επίπεδο και καλό θα ήταν να αποφεύγεται οποιαδήποτε σκέψη η δοκιμή πάνω σε αυτό. Το έκτο επίπεδο έχει την ίδια εμφάνιση με τον υλικό μας κόσμο. Εκείνοι που προβάλλουν το αστρικό τους σώμα σε αυτό το επίπεδο μπορεί να μη γνωρίζουν πως βρίσκονται σε αστρικό επίπεδο, αλλά πιστεύουν πως βρίσκονται στο υλικό περιβάλλον της καθημερινότητας τους. Μου’ χει τύχει αρκετές φορές να νομίζω οτι έχω «ξυπνήσει» στο δωμάτιό μου απο ύπνο και να φαίνονται όλα όπως είναι κανονικά, να ακούω τους ήχους αληθινούς και όλα γύρω να μοιάζουν όπως στη καθημερινή ζωή και κάνοντας ένα τέστ πραγματικότητας, τραβώντας π.χ το δάχτυλό μου να είναι σαν λάστιχο και να καταλαβαίνω οτι είμαι στο αστρικό πεδίο. 

Το πέμπτο και τέταρτο επίπεδο είναι παρόμοια με το έκτο αλλά υψηλότερα, ώστε ο ταξιδευτής όταν ανέρχεται σε αυτά τα επίπεδα, οι λεπτομέρειες των τοπίων αρχίζουν να διαφοροποιούνται από τις αντίστοιχες των τοπίων του υλικού κόσμου. Το τρίτο, το δεύτερο και το πρώτο επίπεδο είναι επίσης παρόμοια στη φύση τους και διαμορφώνουν μια δεύτερη τριάδα. Τα αστρικά όντα που κατοικούν εκεί δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με το υλικό πλάνο, και έτσι τα τοπία αυτών των τριών υψηλότερων επιπέδων δεν έχουν καμία σχέση με τον υλικό κόσμο, αλλά διαμορφώνονται απο τα αστρικά όντα που τα κατοικούν. Τα τρία υψηλότερα επίπεδα μοιάζουν με νεραιδόχώρα, με δικούς της δρόμους, πόλεις, ποτάμια, βουνά, δέντρα και άλλα χαρακτηριστικά. Αυτά τα υψηλότερα αστρικά επίπεδα έχουν μια μαγική, ζωντανή ομορφιά που μαγεύει τον επισκέπτη και τον καθιστά απρόθυμο να φύγει. Υπάρχουν πολλές ιστορίες και μύθοι για μέρη που επισκέφθηκαν άνθρωποι και μαγεμένοι απο την ομορφιά των κόσμων αυτών δε θέλανε να φύγουνε. Οι ερωτήσεις είναι ακόμα πάρα πολλές και η εξερεύνηση του αστρικού κόσμου πολύ ενδιαφέρουσα. Στα επόμενα τεύχη θα μάθουμε για το αστρικό σώμα, τι μπορούμε να κάνουμε στον αστρικό κόσμο, τι όντα υπάρχουν εκεί, τι λέει η εκκλησία και οι μαρτυρίες. Θα σας διηγηθώ πραγματικές ιστορίες και θα μάθουμε και κάποιες τεχνικές για να πετύχουμε την πρώτη μας αστρική προβολή. Όλα αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα και ακόμα περισσότερα στα επόμενα τεύχη.