Προϊστορικά τέρατα ζουν ακόμη επί της Γης - ΕΘΝΟΣ 4/1/1947

Το 1947 στο Γαλλικό περιοδικό «Τέσσερα και Τρία» δημοσιεύθηκε ένα άρθρο που αναφερόταν στην άποψη ορισμένων επιστημόνων ότι είναι δυνατόν να επιζούν ακόμα και σήμερα προϊστορικά τέρατα.

 

Σύμφωνα με το άρθρο: «Επί μερικάς ημέρας «το αίνιγμα του τέρατος του Κόμο» εσκανδάλισε τον ιταλικόν, αλλά και τον παγκόσμιον τύπον. Εν τούτοις επρόκειτο απλώς περί ενός… ξιφίου γιγαντιαίων διαστάσεων! Οι επιστήμονες όμως πολλών χωρών δεν αρκούνται εις το να σηκώνουν τους ώμους όταν ακούουν να γίνεται λόγος περί της υπάρξεως ακόμη προϊστορικών μαστοδόντων. Χωρίς να είναι και απολύτως βέβαιοι, παραδέχονται προθύμως ότι δυνατόν να επιζούν ακόμη το αυτά τέρατα. Εξ άλλου πολλαί μαρτυρίαι, εξαιρετικώς ενδιαφέρουσαι, τείνουν να καταστήσουν βεβαιότητα την πιθανότητα αυτήν. Ούτω λ.χ. εις την Παταγωνίαν ένας εξερευνητής ανεύρεν υπολείμματα ενός «μυλόδοντος». Ο μυλόδοντος αυτός διετηρείτο τόσον καλά ώστε ο σερ Ραίη Λάνγκαστερ διακεκριμένος Άγγλος φυσιοδίφης, να υποστηρίζει ότι ο θάνατος του τέρατος δεν χρονολογείται από μακρού. Το βάρος του ανήρχετο εις πολλούς τόνους και ήτο απολύτως όμοιον με τα προϊστορικά ζώα». Σε άλλο σημείο το άρθρο αναφέρει: «ΠΟΥΛΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΝ ΠΙΘΗΚΟΥ – Ένας περίφημος κυνηγός της Αφρικής, ο λοχαγός Χίτσινς, έλαβεν την εντολήν να προβή εις ερεύνας είς μίαν περιοχήν, όπου οι ιθαγενείς είχαν τρομοκρατηθή από τας καταστροφάς που προεκάλει εν άγνωστον ζώων ομοιάζον προς τεράστιον πουλί με κεφαλήν πιθήκου. 

Ο κυνηγός δεν κατώρθωσε να ανεύρη το τέρας, διεπίστωσεν όμως από τα ίχνη που είδεν επί της άμμου, ότι επρόκειτο περί περιεργοτάτου ζώου, διότι τα αποτυπώματα των ποδών του ήσαν τετραπλάσια εις μέγεθος από τα του ανθρώπου. Ο Λοχαγός κατώρθωσε να διαπιστώση ότι το αναζητούμενον τέρας είχεν είς τα πόδια του τρία τεράστια δάκτυλα με μακρότατα νύχια. Άλλοι επιστήμονες που επέστρεψαν από εξερευνητικάς αποστολάς εις την καρδιάν της Αφρικής, ομιλούν τρομοκρατημένοι δια καταπληκτικά τέραταυπερβολικών διαστάσεων. Τα τέρατα αυτά έχουν κεφαλή όφεως και ισχυροτάτους όνυχαςδια να συλλαμβάνουν τα θύματα των. Ο σερ Κλάμμοντ Χελ διακεκριμένος φυσιοδίφης, περιέγραψεν έν από τα τέρατα αυτά, που συνήντησεν εις τα ύδατα της λίμνης Βικτόρια Νυάνζα. Ο λαιμός του ήτο μεγάλου μήκους, η κεφαλή του πολύ μικρή και εκολύμβα με καταπληκτικήν ταχύτητα. Ο δόκτωρ Ντίτμαρς, διευθυντής του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου, καθώς και ο περίφημος εξερευνητής του βυθού των ωκεανών δόκτωρ Μπηντ, είνε πλήρως πεπεισμένοι ότι εις τα υποβρύχια βάθυ, τα οποία μένουν ακόμη ανεξερεύνητα, υπάρχουν τέρατα, τω οποίων η ύπαρξις χρονολογείται από 300 εκατομμυρίων ετών».