Η στήλη του Παλέρμο

Αποτελεί η Στήλη του Παλέρμο της αρχαίας Αιγύπτου απόδειξη ότι η ιστορία μας έχει τροποποιηθεί;

Η Στήλη του Παλέρμο ή Λίθος του Παλέρμο, η μαύρη πέτρα από βασάλτη, είναι ένα από επτά θραύσματα που έχουν διασωθεί από μια στήλη του Παλαιού Βασιλείου της αρχαίας Αιγύπτου, και πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια μιας από τις πρώτες δυναστείες πριν από σχεδόν 5.000 χρόνια. 

Ονομάστηκε έτσι για την πόλη της Σικελίας όπου διατηρείται από το 1877. Η στήλη περιείχε τον κατάλογο των βασιλέων της Αιγύπτου από την Πρώτη Δυναστεία (περ. 3150–2890 π.Χ.) μέχρι την αρχή της Πέμπτης Δυναστείας (περ. 2392–2283 π.Χ.) και είχε σημειωμένα σημαντικά γεγονότα σε κάθε χρονιά της βασιλείας αυτών των βασιλέων. Κατά πάσα πιθανότητα κατασκευάστηκε κατά την Πέμπτη Δυναστεία. Η Στήλη του Παλέρμο φυλάσσεται στο Περιφερειακό Αρχαιολογικό Μουσείο Αντόνιο Σαλίνας στο Παλέρμο, από όπου έχει πάρει και το όνομά της. Ο όρος «Στήλη του Παλέρμο»  κάποιες φορές αναφέρεται και στα επτά θραύσματα των Βασιλικών Χρονικών, περιλαμβανομένων και εκείνων που φυλάσσονται στο Μουσείο του Καΐρου και εκείνο του Λονδίνου. Τα θραύσματα επίσης κάποιες φορές περιγράφονται συνολικά στα αγγλικά ως "Χρονικά της Στήλης του Καΐρου" (Cairo Annals Stone), αν και ο όρος «Στήλη του Καΐρου» (ή Λίθος του Καΐρου, Cairo Stone) χρησιμοποιείται επίσης για τα θραύσματα των Βασιλικών Χρονικών που βρίσκονται σήμερα στο Κάιρο. Στα ελληνικά η Στήλη του Παλέρμο αναφέρεται επίσης και ως (η) Λίθος του Παλέρμο. Η Στήλη του Παλέρμο και τα άλλα θραύσματα διαφυλάσσουν αυτό που ίσως είναι το παλιότερο γραπτό κείμενο που έχει σωθεί από την αρχαία Αίγυπτο, και αποτελεί βασικότατη πηγή για την Αιγυπτιακή ιστορία του Παλαιού Βασιλείου. Μεταξύ των πληροφοριών που βρέθηκαν στην Πέτρα του Παλέρμο, παρόμοια με άλλα αρχαία έγγραφα με παρόμοιες πληροφορίες, υπάρχει ένας κατάλογος των Βασιλέων πριν από τις πρώτες δυναστείες της Αρχαίας Αιγύπτου και των αντίστοιχων Φαραώ των πέντε πρώτων δυναστειών. 

Το πιο μυστηριώδες μέρος της πέτρας του Παλέρμο είναι εκεί που αναφέρει εκείνους τους μυστηριώδεις βασιλιάδες που σύμφωνα με τις περιγραφές τους, ονομάστηκαν από τους συμβατικούς αρχαιολόγους ως «μυθολογικά όντα». Το κείμενο, γραμμένο σε ιερογλυφικά, αναφέρει μια λίστα με 120 βασιλιάδες πριν από τις πρώτες δυναστείες και οι οποίοι κυβέρνησαν σε μια περίοδο πριν η Αρχαία Αίγυπτος θεωρηθεί επίσημα ως πολιτισμός. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ της Πέτρας του Παλέρμου, του Πάπυρου του Τορίνου, που χρονολογείται από τη βασιλεία του Ραμσή Β’, και που αναφέρει τα ονόματα των Φαραώ που βασίλεψαν στην Αρχαία Αίγυπτο, προηγηθέντων από τους« θεούς» που κυβέρνησαν πριν από τους Φαραώνους χρόνους, και ο Κατάλογος των Σουμέριων Βασιλέων, ένας σουμερικός πήλινος πίνακας που χρονολογείται από το 1800 π.Χ., ο οποίος απαριθμεί τους δέκα «βασιλιάδες που κατέβηκαν από τον ουρανό» και κυβέρνησαν για 432.000 χρόνια, από τη Δημιουργία έως τον Κατακλυσμό. Και τα τρία αυτά κείμενα αναφέρουν τους «θεούς» που ήρθαν στη Γη και κυβέρνησαν για χιλιάδες χρόνια.