Άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο στο Αίγιο - ΑΘΗΝΑΙΚΗ 20/3/1957

Ένα παράξενο φαινόμενο θα προκαλέσει την περιέργεια του κόσμου στο χωριό Δηγελιώτικα της Αιγιαλείας, αλλά και στον συνοικισμό Αγίων Αποστόλων Αιγίου στις 18 Μαρτίου του 1957. 

Ένα φωτεινό και πολύ θορυβώδες αντικείμενο θα κάνει την εμφάνιση του πάνω από τις συγκεκριμένες περιοχές, όμως το σπουδαιότερο αυτής της εμφάνισης είναι οι απτές αποδείξεις όπως η καταστροφή, μερική ή ολική, των στεγών ορισμένων οικιών, των οποίων μάλιστα τα κεραμίδια ευρέθησαν την επομένη περιέργως κομμένα εντελώς κάθετα, και ανακατωμένα κατά τρόπο παντελώς ανεξήγητο. Σύμφωνα με τους κατοίκους της κοινότητας Δηκελιώτικα, μέσα στην νύχτα ακούστηκε ένας αλλόκοτος και παράξενος κρότος, που ερχόταν από μακριά, σχεδόν από την κατεύθυνση της θάλασσας. Στην αρχή δεν δόθηκε μεγάλη σημασία, αλλά όταν αργότερα ο θόρυβος μεγάλωσε και πλέον αυτού, όταν παράξενοι κρότοι, κάτι σαν περίεργες εξατμίσεις έφθαναν η μία μετά την άλλη στα αυτιά των κατοίκων, οι περισσότεροι απόρησαν, άλλοι ανησύχησαν, και όλοι μαζί βγήκαν έξω από τα σπίτια για να δουν τι συμβαίνει.

Ένα φωτεινό αντικείμενο με τον ίδιο κρότο διέτρεχε τον ουρανό πάνω από το χωριό προκαλώντας μεγάλο θόρυβο μέχρι που εξαφανίστηκε προς την κατεύθυνση του Αιγίου. Από εκεί ακούστηκε λίγο αργότερα μία μεγάλη έκρηξη, και είδαν τα φώτα του αντικειμένου να σβήνουν και τον κρότο να σταματά. Την επομένη το πρωί, έγινε γνωστό ότι το ίδιο ακριβώς φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στον συνοικισμό Αγίων Αποστόλων Αιγίου. Το τι συνέβη στην περιοχή, περιγράφει ο ιερέας Κ. Ντρέκης, εφημέριος του Ιερού Ναού Ταξιαρχών Αιγίου. «Ευρισκόμουν εις το σπίτι μου, με την παπαδιά και το παιδί μου, όταν ακούσαμε τον κρότον που άκουσαν και οι άλλοι γείτονες που είχαν βγει έξω στο δρόμο παρατηρώντας το φωτεινό αντικείμενο. Σε κάποια στιγμή νομίσαμε ότι ο μεγάλος θόρυβος, που ήταν ταυτόχρονα και παράξενος, είχε φθάσει πάνω από τα σπίτια μας, όταν αιφνιδίως ακούστηκε μια μεγάλη έκρηξη και φάνηκε να έγινε κάτι σαν σεισμός. Όταν οι πρώτες εντυπώσεις παρήλθον επέσαμε να κοιμηθούμε, αλλά το πρωί ευρέθημεν προ νέας εκπλήξεως. Τα κεραμίδια του σπιτιού μας, τα περισσότερα, είχαν ανακατωθεί εντελώς ανεξήγητα και τα περισσότερα, όηως περιέργως, είχον κοπή κάθετα σαν να επέρασεν επ’ αυτών ειδικό μαχαίρι». Μέχρι την στιγμή που γραφόταν το άρθρο καμία ευλογοφανείς εξήγηση δεν είχε δοθεί.