Μυστηριώδες σφύριγμα αναστατώνει εν χωρίων – Η χωροφυλακή πυροβολεί ματαίως στον «στοιχειωμένο αγρό» - 16/7/1960, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Από ημερών ένα ολόκληρο χωριό, το Κρυφοβούνι Ιωαννίνων, βρίσκεται σε αναστάτωση λόγω ενός μυστηριώδους και διαπεραστικού σφυρίγματος που ακούγεται κάθε νύχτα σε όλη την περιφέρεια.

 

Οι κάτοικοι μετέβησαν επανειλημμένος εις τον αγρό, εκ του οποίου προέρχεται το σφύριγμα αυτό, αλλά δεν κατάφεραν να διευκρινίσουν περί τίνος επρόκειτο. Αντελήφθησαν μόνο ένα παράξενο κυματισμό των φυτών της σικάλεως, με την οποία είναι σπαρμένος ο αγρός και έσπευσαν να τραπούν σε φυγή υποθέτοντας ότι εκεί ήταν κρυμμένο μεγάλο αγρίμι ή ερπετό. Κατόπιν τούτου, ειδοποιήθηκε ο πλησιέστερος σταθμός χωροφυλακής, άνδρες του οποίου μετέβησαν με τα όπλα τους εις τον εν λόγω αγρό, και παρουσία όλων των κατοίκων επυροβόλησαν πολλάκις προς την κατεύθυνση όπου υποτίθεται ότι ήτο το άγνωστο ον. Οι πυροβολισμοί όμως ουδέν αποτέλεσμα έφερον και ούτως οι κάτοικοι καθησύχασαν πεισθέντες ότι τα περί «θεριού» και «στοιχειού» ήταν αποκυήματα της φαντασίας γυναικών. Την ίδια νύχτα όμως το διαπεραστικό και ανατριχιαστικό σφύριγμα επαναλήφθει. Μερικοί χωροφύλακες διανυκτέρευσαν στον «στοιχειωμένο» αγρό, αλλά λόγω του σκότους δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν το μυστηριώδες ζώων. Εν τω μεταξύ, όλοι οι κάτοικοι λέγουν ότι ακούν το σφύριγμα και η λαϊκή φαντασία οργιάζει. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται περί γιγαντιαίου ερπετού. Το γεγονός πάντως είναι ότι οι κάτοικοι του Κρυφοβουνίου εξακολουθούν να είναι πανικόβλητοι και ο κάτοχος του αγρού όπου ακούγεται το σφύριγμα λέγει, ότι θα τον αφήσει αθέριστο.