Ο Puharich και το «Συμβούλιο των Εννέα»

Γράφει ο Νίκος Αποστολόπουλος

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο 10 τεύχος του περιοδικού Unlocking the Truth

Είναι δυνατόν να υπάρχει μια γαλαξιακή ομοσπονδία από εξωγήινους που επιβλέπουν τη Γη; Κι αν ναι, ποιοι είναι, από πού έρχονται, τι άφησαν πίσω τους, και πότε θα επιστρέψουν; Μήπως δεν πρόκειται για εξωγήινους, αλλά για μεγάλες κρατικές μυστικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν τη δυνατότητα μιας τρελής απόρρητης τεχνολογίας για να ελέγχουν και να τηλεχειρίζονται κατά βούληση, την ανθρώπινη σκέψη και συμπεριφορά;    Tα γεγονότα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο, αντιπροσωπεύουν είτε τη μεγαλύτερη και πιο συντονισμένη προσπάθεια εξωγήινης παρέμβασης, είτε μια ποινική χειραγώγηση της πίστης σε αυτήν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όσα ακολουθούν είναι συγκλονιστικά και τρομακτικά.

Παρόλο που «Οι Εννέα» μπορεί να φαίνεται ότι είναι βασικά ένα σύγχρονο φαινόμενο, η έρευνα αποκάλυψε ότι η ιστορία αρχίζει σχεδόν πριν από 50 χρόνια, στο ιδιωτικό εργαστήριο ιατρικών ερευνών στο Glen Cove (Ίδρυμα Στρογγυλής Τραπέζης), που διευθυνόταν από τον στρατιωτικό γιατρό Andrija Puharich. Ο  Puharich ερεύνησε και δοκιμάστηκε ψυχεδελικά πολύ πριν από τον Timothy Leary. Ασχολήθηκε βαθιά με τον διαβόητο έλεγχο των μυαλών του MKULTRA της CIA, και μαζί με τον περίφημο Dr. Sidney Gottlieb, πειραματίστηκε με μία ποικιλία τεχνικών για την αλλαγή ή την πρόκληση των πραγματικών διαδικασιών σκέψης, ακόμη και για τη δημιουργία φωνών στο κεφάλι. Αυτές οι τεχνικές περιλάμβαναν τη χρήση ψυχοδραστικών φαρμάκων, ναρκωτικών, την ύπνωση και την εκπομπή ραδιοσημάτων απευθείας στον εγκέφαλο του υποκειμένου. Το ίδιο το Ίδρυμα είναι γνωστό ότι είχε χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το Πεντάγωνο για την ιατρική και παραψυχολογική έρευνα. Όμως μια από τις πιο συναρπαστικές και αμφιλεγόμενες πτυχές της έρευνας του Puharich ήταν η δυνατότητα της ψυχικής επικοινωνίας με μη φυσικά όντα, χρησιμοποιώντας άτομα με διαμεσικές ικανότητες (μέντιουμ). Το ίδρυμα σύντομα προσέλκυσε πλούσιους υποστηρικτές, συμπεριλαμβανομένου του Henry A. Wallace, αντιπροέδρου των ΗΠΑ υπό τον Franklin D. Roosevelt, ο οποίος χρηματοδότησε τον Puharich μέσω του ιδρύματος Wallace. 

Το 1948, μεταξύ των σημειωμένων ψυχικών που σπούδασαν στο Ίδρυμα, ήταν η διάσημη ιρλανδή διάμεσος και παραψυχολόγος Eileen Garrett, όπου οι υποτιθέμενες ψυχικές ικανότητες της δοκιμάστηκαν στη δεκαετία του 1930 από τον Joseph Rhine, και ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε γνήσιες ψυχικές ικανότητες, αλλά και ο ολλανδός διηγηματολόγος Peter Hurkos, που φέρεται να εκδήλωσε εξωαισθητική αντίληψη μετά την ανάκαμψη από κώμα, εξαιτίας τραυματισμού στο κεφάλι, μετά από πτώση από σκάλα στην ηλικία των 30 ετών. Προσωπικά μέλη περιλάμβαναν τον επιφανή Αμερικανό εφευρέτη, κοσμολόγο, φιλόσοφο,  και συγγραφέας, Arthur M. Young, που ήταν και ο σχεδιαστής του πρώτου ελικοπτέρου Bell Helicopter, καθώς και η εκατομμυριούχος, φιλάνθρωπος, και μοναδική κληρονόμος της δυναστείας Astron, Alice Bouverie, της οποίας ο πολυεκατομμυριούχος πατέρας της, John Jacob Astor IV, είχε χάσει την ζωή του στη καταβύθιση του Τιτανικού. Ο Puharich χρησιμοποίησε τον κλωβό του Faradey, σύμφωνα με το οποίο ένα μεταλλικό πλέγμα θωρακίζει τον χώρο (χάλκινο δωμάτιο), από ηλεκτρικά πεδία και ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Σ εαυτό το δωμάτιο, τα άτομα χαλάρωναν και άφηναν το μυαλό τους πέρα από κάθε υλικό σήμα που θα μπορούσε να λάβει χώρα. Τον Δεκέμβριο του 1952, σε μία από τις συνεδρίες διοχέτευσης, ο Puharich έφερε στο εργαστήριο του έναν Ινδουιστή μυστικιστή και γιατρό, ονόματι D.G. Vinod, ο οποίος κατά την διάρκεια του πειράματος, πήγε σε μια βαθιά έκσταση, και ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με μια ομάδα από οντότητες που ονομάζονταν «Οι Εννέα», μια ομάδα υψηλών όντων που είχαν μια μακρά και άμεση συμμετοχή στην εξέλιξη της ανθρωπότητας από την αρχή, και όπως ανέφεραν, ήταν θεοί και καθοδηγοί, ενώ τα μηνύματα τους περιλάμβαναν τους κηδεμόνες τους για την ανθρώπινη φυλή. 

Οι επικοινωνίες συνεχίστηκαν για έξι μήνες μέχρι την επιστροφή του Vinod στην Ινδία. Λίγο καιρό αργότερα, το προικισμένο μέσο, ο Δρ. Vinod, πέθανε, και ο Puharich λυπημένος και απογοητευμένος πίστεψε πως η σύνδεσή του με τους «Εννέα» τελείωσε. Αλλά συνέχισε να μελετά και να ερευνά με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα έρθει ξανά σε επαφή μαζί τους. Λίγα χρόνια αργότερα, φαίνεται να υπήρξε ανεξάρτητη επιβεβαίωση της ύπαρξής τους. Το 1956 στο Μεξικό, ο Puharich και ο Young συνάντησαν τον Charles και τον Lillian Laughead, πρώην χριστιανούς ιεραπόστολους, που ισχυρίζονταν ότι ήταν σε ψυχική επαφή με εξωγήινους, συνδέοντας έτσι το εξωγήινο στοιχείο με τους «Εννέα». Οι Laugheads μετέφεραν μηνύματα στον Puharich από αυτούς τους εξωγήινους, που περιείχαν παραπομπές στις προηγούμενες επικοινωνίες του Vinod, προφανώς αποκαλύπτοντας ότι οι ίδιες κοσμικές ευφυΐες έρχονταν σε επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους. «Είμαι η αρχή. Είμαι το τέλος. Είμαι ο απεσταλμένος. Αλλά η αρχική ώρα που βρέθηκα στον πλανήτη Γη ήταν 34.000 χρόνια πριν. Είμαι η ισορροπία. Είμαστε οι εννέα αρχές του Σύμπαντος, όμως μαζί είμαστε ένας. Ο Θεός δεν είναι άλλος από εμάς μαζί, τις Εννέα Αρχές του Θεού». Η παραπάνω δήλωση είναι χαρακτηριστική των διακηρυγμένων δηλώσεων του «Συμβουλίου των Εννέα». Το 1958, ο Puharich διαλύει το Ίδρυμα Στρογγυλής Τραπέζης, και εργάζεται για 10 χρόνια ως εφευρέτης ιατρικών συσκευών και με διεθνή αναγνώριση ως παραψυχολόγος, με σπουδαιότερο σπουδαστή τον ψυχικό χειρούργο της Βραζιλίας, Arigo. Αλλά όλα αυτά θα φανούν ασήμαντα επειδή το 1971 ο Puharich ανακάλυψε τον Uri Geller.

Ο «ψυχικός» Uri Geller

Ο Puharich εξακολουθούσε να εργάζεται για τη CIA στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν επισκέφθηκε το Ισραήλ για να αξιολογήσει τον Geller. Το 1971, ο Puharich έφερε τον Geller στις Ηνωμένες Πολιτείες και κανόνισε ώστε αυτός ο νέος άντρας να μελετηθεί κάτω από εργαστηριακές συνθήκες σε μερικά επιστημονικά ιδρύματα. Ο Uri Geller, ήταν ένας Ισραηλινός ψυχικός που άρχισε μια θεατρική καριέρα ως μάγος σκηνής, αλλ’ αργότερα έφερε σε αμηχανία τους επιστήμονες που δοκίμασαν τις ικανότητες στο εργαστήριο. Έγινε διάσημος για τις παραφυσικές του δυνάμεις, αλλά και για την ικανότητα του να λυγίζει κουτάλια απλώς τρίβοντας τα απαλά με τα δάκτυλα του χεριού.  Άλλοι τον λένε απατεώνα, άλλοι πιστεύουν στις «μαγικές» του δυνάμεις, ενώ η CIA πίστευε ότι ο Geller ήταν ψυχικός καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Σε μια εξαιρετική σειρά αποχαρακτηρισμένων εγγράφων, που δημοσιεύθηκαν στην Daily Mail το 2017, η CIA αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας σειράς πειραμάτων που διεξήγαγε στον Geller για οκτώ ημέρες το 1973, κατά τη διάρκεια της οποίας δοκιμάστηκε για «διορατικές» και «τηλεπαθητικές» ικανότητες, που ήταν μέρος του προγράμματος "Stargate" και το οποίο είχε ως στόχο την προστασία του κράτους από ξένους και εγχώριους εισβολείς, διερευνώντας τις προοπτικές χρήσης των «ξεχωριστών» δυνάμεων ορισμένων προσώπων. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αποχαρακτηρισμένων αρχείων, ο Geller είχε οδηγηθεί στο Ινστιτούτο Ερευνών του Στάνφορντ, όπου του ζητήθηκε να παραμείνει μέσα σε ένα σφραγισμένο δωμάτιο και να αποδείξει με διάφορες δοκιμασίες τις ξακουστές τηλεκινητικές του ικανότητες αλλά και τα χαρίσματά του ως διάμεσο. Σε ένα από τα πειράματα, η λέξη «φιτίλι» είχε επιλεγεί τυχαία από ένα λεξικό, και είχε αναρτηθεί μαζί με τη φωτογραφία ενός πυροτεχνήματος έξω από το δωμάτιο του Geller, χωρίς φυσικά εκείνος να μπορεί να τα δει. Όταν ο Geller ερωτήθηκε από την ενδοεπικοινωνία ποιο ήταν το θέμα της εικόνας πίσω από την πόρτα εκείνος απάντησε αμέσως «ένας κύλινδρος που προκαλεί ισχυρό θόρυβο», αποκαλύπτουν τα έγγραφα της CIA. Η δεύτερη τυχαία επιλεγμένη λέξη που κλήθηκε να μαντέψει ο Geller ήταν η λέξη «τσαμπί», που συνοδευόταν από τη σχετική φωτογραφία. Ο «μάγος» απάντησε αμέσως ότι «βλέπει σταγόνες νερού να βγαίνουν από την εικόνα», ενώ ζωγράφισε και ο ίδιος σε ένα χαρτί ενωμένους κύκλους που έμοιαζαν με το τσαμπί του κρυμμένου σχεδίου και μάλιστα περιείχαν τον ίδιο αριθμό από ρώγες. Παρά τις αρκετές αποτυχημένες του προσπάθειες να μαντέψει τη λέξη και την εικόνα πίσω από τον τοίχο σε άλλες δοκιμασίες, οι δύο αυτές επιτυχημένες απαντήσεις στάθηκαν αρκετές για να αποφανθεί η CIA στα έγγραφά της ότι ο Geller «…επιδεικνύει την υπερφυσική αντιληπτική του ικανότητα με πειστικό και μη αμφισβητήσιμο τρόπο». Κατά τις πρώτες συναντήσεις τους στο Τελ Αβίβ το 1971, ο Puharich υπνωτίζει τον Geller σε μια προσπάθεια να μάθει από που προέρχονταν οι ικανότητές του. Στο βιβλίο του «Uri: Ημερολόγιο του Μυστηρίου του Uri Geller» (Uri: A Jurnal of the Mystery og Uri Geller), o Puharich περιγράφει πως μια μέρα, ενώ είχε υποβληθεί σε ελαφριά ύπνωση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Τελ Αβίβ, ο Geller είπε πως βρισκόταν σε μια σκοτεινή σπηλιά στην Κύπρο όπου αφομοίωνε γνώση. «Μαθαίνω, μαθαίνω συνεχώς, αλλά δεν ξέρω ποιος κάνει τη διδασκαλεία». «Τι μαθαίνεις;» ρώτησε ο Puharich και ο Geller αποκρίθηκε: «Σχετικά με ανθρώπους που έρχονται από το διάστημα. Όμως δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό το θέμα ακόμη». Ο Geller προχώρησε περιγράφοντας πως το Δεκέμβριο του 1949, λίγο μετά τα τρίτα γενέθλια του, βρισκόταν σε ένα κήπο στο Τελ Αβίβ όταν είδε ένα πελώριο αστραφτερό φως στον ουρανό το οποίο είχε σχήμα μπολ.

Κατόπιν εμφανίστηκε μπροστά του μια φωτεινή φιγούρα, που δεν είχε πρόσωπο που μπορούσε να δει, αλλά μόνο μια ακτινοβόλα όψη. Τότε αντιλήφθηκε χέρια να κινούνται αργά, έξω από την πλευρά του σώματος της ακτινοβολίας. Τα χέρια υψώθηκαν πάνω απ’ το «κεφάλι» της ακτινοβολίας και τότε ο Uri είδε ότι αυτό που κρατούσε στα χέρια ήταν ο ήλιος. Ήταν τόσο φλεγόμενος στην λαμπρότητα του, ώστε ο Uri λιποθύμησε από την δύναμη των ακτίνων του! Ο μικρός Geller είχε πει τότε το περίεργο περιστατικό στη μητέρα του αλλά εκείνη δεν τον πίστεψε... Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ υπάρχει και άλλος άνθρωπος που περιγράφει τι είδε δίπλα στο σπίτι του Geller στο Τελ Αβίβ. «Είδα μια μπάλα φωτιάς, ένα φως δυνατό στρογγυλό» περιγράφει ο καπετάνιος του πολεμικού ναυτικού Ya’akov Avrahami. «Μετά είδα ένα μικρό αγόρι να βγαίνει από ένα σπίτι φορώντας λευκό πουκάμισο και μαύρο παντελόνι. Το φως τον πλησίασε και μετά τον αγκάλιασε! Το αγόρι έφυγε και το φως τον ακολούθησε»... O Puharich στην συνέχεια περιγράφει πως, στο μέσο μιας υπνωτικής αναδρομής, ο Geller σταμάτησε να μιλά, και μία παράξενη μεταλλική φωνή άρχισε να του απευθύνεται από τον αέρα. Δήλωσε πως «…εμείς είμασταν εκείνοι που ήρθαμε σε επαφή με τον Uri, όταν ήταν τριών χρόνων». Η μεταλλική φωνή εξήγησε ότι «εκείνοι» βρίσκονταν σε ένα διαστημόπλοιο που ονομαζόταν Σπέκτρα, «σε απόσταση 53.069 ετών φωτός». Οι Εννέα ισχυρίστηκαν ότι είχαν προγραμματίσει τον Geller με τις εξουσίες του από μικρό παιδί, και μέσω του Geller, οι «Εννέα» προειδοποίησαν τον Puharich για μια σημαντική αποστολή που πρέπει να εκπληρώσει ο Geller, χρησιμοποιώντας τα ταλέντα του. Να ειδοποιήσει τον κόσμο για μια επικείμενη μαζική προσγείωση των διαστημόπλοιων που θα φέρουν εκπροσώπους τους στη γη, και θα έπειθε την ανθρώπινη φυλή για την πραγματικότητα των υπερφυσικών δυνάμεων. Όπως θα αποδεικνυόταν αργότερα, «Εκείνοι» ήταν οι «Εννέα» που ο Puharich είχε πρωτοσυναντήσει μελετώντας την περίπτωση του ινδουιστή  Vinod. Ο Puharich ρώτησε αν μπορεί να υπάρχει  σύνδεση με τις Εννέα Αρχές, και από τον Spectra συμφώνησαν ότι υπήρχε. Ωστόσο, ο Puharich και ο Geller το 1973, μετά από μια σειρά γεγονότων θα τα «σπάσουν», με αποτέλεσμα ο Geller να γυρίσει την πλάτη του στους «Εννέα», ενώ ο Puharich να ιδρύσει μια νέα ερευνητική μονάδα στο New Jersey, το «Lab Nine». 

Το Lab Nine, θα γίνει το επίκεντρο για δύο συναφείς σειρές γεγονότων. Πρώτον, υπήρξε η αποστολή να προειδοποιήσουν τον κόσμο για την ύπαρξη του «Συμβουλίου των Εννέα» και την επικείμενη επιστροφή μέσω μαζικών προσγειώσεων διαστημικών σκαφών στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Το άλλο έργο στο Lab Nine ήταν πιο ανησυχητικό. Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης της ύπνωσης, απέκτησε μια ομάδα παιδιών - τα «Διαστημικά Παιδιά» - που συμμετείχαν σε δύο προγράμματα. Το υποστηριζόμενο από την CIA πρόγραμμα απομακρυσμένης προβολής, με την συμμετοχή των παιδιών σε πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους, όπως το Κρεμλίνο, χωρίς να δημιουργούνται υποψίες, και ένα δεύτερο πρόγραμμα με σκοπό την «δημιουργία» νέων Uri Geller, αλλά και την προσπάθεια να τα χρησιμοποιήσει ως κανάλι με τις εξωγήινες οντότητες. Σχεδόν τίποτα δεν είναι γνωστό για αυτό το έργο. Το 1978 όλα τελείωσαν: το Lab Nine κάηκε μυστηριωδώς, και ο Puharich κατέφυγε στο Μεξικό, υποστηρίζοντας ότι στοχεύθηκε...από τη CIA! Τρία χρόνια αργότερα θα επιστρέψει στις Η.Π.Α, και ο Puharich θα ψάξει να βρει άλλα κανάλια επικοινωνίας. Αυτή θα είναι η ψυχική θεραπεύτρια και διάμεσο, Phyllis Schlemmer, η οποία διορίστηκε ως επίσημος «πομποδέκτης» των «Εννέα», θέση που διατήρησε για τα επόμενα είκοσι χρόνια, και θα έρθει σε επαφή με μία οντότητα, που ονομαζόταν «Τομ» (βραχύ του Atum) και εκπροσωπούσε τους «Εννέα». Σύμφωνα με τον Τομ, «ο πλανήτης δημιουργήθηκε αρχικά για να διδάξει την ισορροπία μεταξύ πνευματικού και φυσικού κόσμου, αλλά σε τούτο το φυσικό κόσμο τα ανθρώπινα πλάσματα προσκολλήθηκαν στον υλικό κόσμο κι έτσι δεν εξελίχθηκαν πέρα από τη ζώνη αυτού του πλανήτη. Είναι σημαντικό να αυξηθεί το επίπεδο συνείδησης αυτού του πλανήτη».

«Το συμβούλιο των Εννέα και η αρχαία Αίγυπτος»

«Οι Εννέα» δημιούργησαν μια νέα εποχή, με τεράστια επίδραση, και με εκατοντάδες χιλιάδες αφοσιωμένους μαθητές σε όλο τον κόσμο. Σε αντίθεση με πολλές άλλες λατρείες, αυτή «Των Εννέα» έχει σοβαρή επιρροή, και ίσως η αιτία για αυτό βρίσκετε στο γεγονός ότι «Οι Εννέα» σχετίζονται με τους εννέα μεγάλους θεούς ή Εννεάδα, της αρχαίας Αιγύπτου. Σε μία από τις συνεδρίες του Puharich με τον Ινδουιστή μυστικιστή Vinod, και ενώ στην αρχή οι «Εννέα» συστήθηκαν απλά σαν οι «Εννέα αρχές του Σύμπαντος», σε ερώτηση του Puharich, «Πως σε λένε, ποιος είσαι;», το Ον είπε: «Είμαι ο Atum». Ο Atum ήταν ο μεγάλος δημιουργός των πρεσβύτερων θεών στην αρχαία Αίγυπτο, που το όνομα του σύμφωνα με τους θεολόγους της Ηλιόπολης σημαίνει «ο πλήρης». Αποκαλείτο επίσης «Κύριος των Ορίων» ή Συμπαντικός Θεός. Αυτός ήταν ο ιδρυτής της Ηλιοπολιτικής Εννεάδας και έφερε συχνά το προσωνύμιο Ταύρος της Εννεάδας. Στα κείμενα των Πυραμίδων ονομάζεται «πατέρας των θεών», και απεικονίζεται μισοβυθισμένος στο νερό, με τα χέρια υψωμένα στον αέρα, να κρατά τους θεούς που έχουν γεννηθεί από αυτόν.  Σύμφωνα με κείμενα Σαρκοφάγων:

«Είμαι ο Ατούμ, ο δημιουργός των πρεσβύτερων θεών, 

Είμαι εκείνος που γέννησε τον Σου,                                                                                                          

Είμαι ο μεγάλος Εκείνος-Εκείνη,                                                                   

Είμαι εκείνος που έπραξε ό,τι του φαινόταν καλό να πράξει,                                           

Κατέλαβα το χώρο στον τόπο της θέλησής μου,                                                                       

Δικός μου είναι ο χώρος εκείνων που προχωρούν,                                                                             

Στους δρόμους των κύκλων των ερπετών».

Ο αριθμός εννέα σε βάθος αιώνων

Ο 9 είναι ο τελευταίος και μεγαλύτερος αριθμός όλου του κύκλου. Είναι ιδιαίτερος και σημαντικός επειδή συγκεντρώνει στοιχεία από την ενέργεια όλων των προηγούμενων. Αντιπροσωπεύει σαν αριθμός, την ολοκλήρωση, το τέλος, την συμπόνια, αλλά και την προσφορά με μια πιο ευρεία έννοια. Λέγεται μάλιστα ότι ο 9 συμβολίζει το αποκορύφωμα των νοητικών και πνευματικών επιτευγμάτων. Οι Πυθαγόρειοι έβλεπαν το εννέα σαν αριθμό ολοκλήρωσης. Αυτό οφειλόταν στις εννέα Μούσες, και τους εννέα μήνες για να γεννηθεί ένα μωρό. Ο αριθμός 9 στο «Συμβούλιο των Θεών» δεν είναι τυχαίος, όπως τυχαίο δεν πρέπει να είναι και το γεγονός ότι τους συναντάμε σε πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο από την πρώτη έως την ένατη ημέρα του ένατου σεληνιακού μήνα μεταξύ των κινεζικών κοινοτήτων της Νοτιοανατολικής Ασίας πραγματοποιείται μια ταοϊστική εκδήλωση γνωστή ως Εννέα Αυτοκράτορες Θεοί. Ξεκινάει με την υποδοχή των θεών στο ναό όπου θα λατρευτούν για εννέα ημέρες και τελειώνει όταν οι θεοί απομακρύνονται την ένατη ημέρα. Το φεστιβάλ είναι γνωστό για τις ιερές πομπές που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των εορτασμών. Ο παλαιότερος και πιο σημαντικός ναός στη Σιγκαπούρη, αφιερωμένος στους Θεούς των Εννέα Αυτοκρατόρων, είναι ο ναός Hougang Tou Mu. Στο Phuket της Ταϊλάνδης, οι θεοί τιμώνται στα πλαίσια του Tesagan Gin Je ή αλλιώς του Χορτοφαγικού Φεστιβάλ, στο οποίο οι άνθρωποι σήμερα ακολουθούν χορτοφαγική δίαιτα και τηρούν τις δέκα αρχές του φεστιβάλ. Αυτές συμπεριλαμβάνουν την αποχή από το σεξ και το αλκοόλ, και την ένδυση αποκλειστικά με λευκά ρούχα και χρυσό πανί στη μέση. Υπάρχουν πολλές απόψεις για το ποιοι είναι οι Εννέα Αυτοκράτορες Θεοί και τι αντιπροσωπεύει η λατρεία τους με επικρατέστερη εκείνη του Jiu Ren Huang, σύμφωνα με τον οποίο οι Εννέα Αυτοκράτορες Θεοί ήταν μετενσάρκωση των Εννέα Ανθρώπινων Κυβερνητών, οι οποίοι με τη σειρά τους ήταν οι γιοι της θεάς Dou Mu, και επιφορτισμένοι με τον έλεγχο του σύμπαντος, την τήρηση της τάξης, και τον έλεγχο της ανθρώπινης μοίρας στη γη. Αφού απέκτησε φώτιση, η Dou Mu απέδωσε την υπερβατική γνώση στους εννέα γιους της. Οι γιοι της έγιναν οι αστέρες θεότητες που είναι γνωστές ως Beidou Jiuxing, γνωστοί στους δυτικούς αστερισμούς ως Βόρεια Άρκτος. Στη Μεσοαμερικανική μυθολογία υπάρχουν οι «Άρχοντες της Νύχτας» που είναι ένα σύνολο εννέα θεών που κυριαρχούσαν σε κάθε ένατη νύχτα, σχηματίζοντας έναν ημερολογιακό κύκλο. Κάθε άρχοντας συνδέθηκε με μια συγκεκριμένη τύχη, άσχημη ή καλή, και είναι γνωστοί τόσο στο ημερολόγιο των Αζτέκων όσο και των Μάγια. Η ύπαρξη ενός κύκλου 9 νυχτών στα μεσοαμερικανικά ημερολόγια ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1904 από τον Eduard Seler. 

Τα ονόματα των Αζτέκων Θεοτήτων είναι γνωστά επειδή τα ονόματά τους είναι γυαλισμένα στο Codex Telleriano-Remensis και στον Codex Tudela. Ο Seler ισχυρίστηκε ότι οι 9 άρχοντες αντιστοιχούσαν σε καθένα από τα εννέα επίπεδα του κόσμου και κυβερνούσαν την αντίστοιχη ώρα της νύχτας. Η Zelia Nuttall υποστήριξε ότι οι Εννέα Λόρδοι της Νύχτας αντιπροσώπευαν τα εννέα φεγγάρια του Σεληνιακού έτους. Αντίθετα, τα ονόματα των εννέα των Μάγια δεν είναι γνωστά. Στην Νορβηγική μυθολογία, εννέα θεοί επιβιώνουν από το Ragnarok. Σύμφωνα με την μυθολογία, Ragnorok σημαίνει η μοίρα των θεών, και είναι η μάχη του τέλους του κόσμου. Υποτίθεται πως θα διεξαχθεί μεταξύ των θεών των οποίων ηγείται ο Όντιν, και των κακών, δηλαδή των γιγάντων της φωτιάς, των Γιοτούν (Yotun) και άλλων τεράτων, των οποίων θα ηγείται ο Λόκι. Το αποτέλεσμα της μάχης θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για τους περισσότερους θεούς, τους γίγαντες και τα τέρατα, αλλά και για ολόκληρο το σύμπαν. Σύμφωνα με τις  συλλογές από ποιητικές διηγήσεις παραδοσιακών ιστοριών που σχετίζονται με τη Σκανδιναβική μυθολογία, σώθηκαν εννέα θεοί, οι Φρέγια, Εγκίρ, Βίνταρ, Βάλι, Φορσέτι, Χούνιρ, Μάγκνι, Μόντι και Ουλλρ. Στην αρχαία Αίγυπτο, όπως αναφέραμε νωρίτερα, υπήρχε η Εννεάδα, και με τον όρο Εννεάδα της Ηλιούπολης εννοείται η ομάδα των εννέα θεοτήτων που συνδέονται με τον κοσμογονικό μύθο της Ηλιούπολης. Ο Φαραώ ήταν ο ειδικός απεσταλμένος των εννέα θεών, και ως εκ τούτου, οι θεοί ήταν σε θέση να μιλήσουν απευθείας μέσω του Φαραώ. Η περίπτωση που ο Φαραώ επέτρεπε τους θεούς να μιλήσουν μέσα από αυτόν, είναι παρόμοια με τη διοχέτευση που γίνετε μέσω των μέντιουμ σήμερα. Εντυπωσιακό είναι επίσης το στοιχείο ότι η πυραμίδα του Χέοπα σχηματίζεται από εννιά επίπεδες πέτρινες πλάκες-μονόλιθους συνολικού βάρους περίπου 400 τόνων.

Τα δύο σενάρια

Τα γεγονότα που περιγράφονται ανωτέρω αντιστοιχούν σε δύο διαφορετικά σενάρια. Το πρώτο - που προτιμάται από τους θιασώτες των «Εννέα» - και υποστηρίζει ότι οι «Εννέα» είναι πραγματικά προηγμένοι εξωγήινοι που δημιούργησαν το ανθρώπινο είδος, καθοδήγησαν την ανάπτυξή του, και λατρεύτηκαν ως θεοί στην αρχαία Αίγυπτο. Και τώρα η ανθρωπότητα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο κρίσης που οι «Εννέα» είναι έτοιμοι να επιστρέψουν για να μας βγάλουν από το χάος, και να περάσουν την ανθρωπότητα στο επόμενο εξελικτικό επίπεδο. Υπάρχουν όμως σοβαροί λόγοι για να αμφισβητηθεί αυτή η εξήγηση, καθώς η ανάλυση των δηλώσεων των «Εννέα» αποκαλύπτει πάρα πολλές εσωτερικές ασυνέπειες, εκτός από τα συχνά ιστορικά και επιστημονικά λάθη. Όσον αφορά το δεύτερο σενάριο και λαμβάνοντας υπόψη το απειλητικό υπόβαθρο του Puharich, θα μπορούσε ολόκληρο το πράγμα να αποτελέσει ένα πείραμα στη δημιουργία και τη χειραγώγηση της διοχετευόμενης επαφής. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι ξεκάθαρο ότι σκηνοθέτησε τη διοχέτευση, θέτοντας συχνά τα κύρια ερωτήματα στα υπνωτισμένα διάμεσα. Και υπάρχουν και τα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι χρησιμοποίησε επίσης χημικές και ηλεκτρονικές τεχνικές. Ο Ira Einhorn στενός συνεργάτης του Puharich κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, πίστευε ότι ο Puharich ήταν ο καθοδηγητής στην επικοινωνία με τους «Εννέα». Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δείχνουν έντονα ότι ο Τομ και οι συνάδελφοί του θεοί, προήλθαν όχι από τα αστέρια, αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες στο πλαίσιο ενός πειράματος ελέγχου μυαλού της CIA. Αλλά ακόμη και αυτό το σενάριο, όπως φαίνεται, δεν καλύπτει τα γεγονότα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι συνέβαινε κάτι πραγματικά παραφυσικό.  Οι επικοινωνίες με τους «Εννέα» συνεχίστηκαν ακόμα και μετά τον Puharich, μέσω πολλών ατόμων, περιλαμβανομένων του James J. Hurtak, τον δεύτερο διευθυντή του Puharich στο Lab Nine, και την Carla Rueckert, μία ερευνητή του παραφυσικού που συνεργάστηκε μαζί του.

 

Πηγές: metafysiko.gr

Ιπτάμενοι Δίσκοι, Jacques Valle, Εκδόσεις ΗΛΙΑΔΗΣ, 1979

New Dawn Magazine, Lynn Picknett – Clive Prince

Andrija Puharich, Uri: The Original and Authorized Biography of Uri Geller , Futura, 1974,

Colin Wilson, Alien Dawn: An Investigation into the Contact Experience , Virgin, 1998

VICE Australia/NZ

Wikipedia