Τι μάθαμε για τους εξωγήινους το 2022. Πολλά λόγια, λίγα ΑΤΙΑ

Το 2022 ήταν μια αναμφισβήτητα αντιφατική χρονιά από ουφολογική άποψη. Από τη μια τα ΑΤΙΑ επέστρεψαν για να καταλάβουν τις σελίδες των εφημερίδων με άρθρα για τις νέες «επίσημες» μελέτες που προωθεί το Πεντάγωνο στην Αμερική, από την άλλη όμως όλη αυτή η φασαρία δεν μεταφράστηκε σε αύξηση των θεάσεων αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων, τα οποία έχουν παραμείνει σε αριθμούς συγκρίσιμους με αυτούς των τελευταίων ετών.

Εντόπισε η Κίνα σήματα από εξωγήινο πολιτισμό; 17/06/2022

Αίσθηση παγκοσμίως έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Κίνας ότι το τεράστιο τηλεσκόπιό της, το Sky Eye, ενδέχεται να έχει εντοπίσει σήματα από εξωγήινους πολιτισμούς. Την είδηση αναμετάδωσε το κρατικό μέσο ενημέρωσης Science and Technology Daily, ενώ μετά από λίγη ώρα τη διέγραψε εντελώς, πυκνώνοντας ακόμα περισσότερο το μυστήριο. Η είδηση είχε ήδη γίνει viral στα κινεζικά social media και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Sky Eye – το οποίο είναι το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου – εντόπισε «ηλεκτρομαγνητικά σήματα στενής ζώνης» τα οποία διαφέρουν από προηγούμενα που έχουν βρεθεί στο παρελθόν. Το κινεζικό μέσο ενημέρωσης επικαλείται τον Zhang Tonjie, που ηγείται μιας ομάδας αναζήτησης εξωγήινου πολιτισμού, η οποία συγκροτήθηκε από το Normal University του Πεκίνου, το Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ. Το Sky Eye, που είναι γνωστό και ως FAST, βρίσκεται στην νοτιοδυτική επαρχία της Κίνας Γουιζού και έχει διάμετρο 500 μέτρα. Τον Σεπτέμβριο του 2020, άρχισε και επίσημα να αναζητεί εξωγήινη ζωή. Η ομάδα του Zhang Tonjie εντόπισε δύο σετ ύποπτων σημάτων το 2020, ενώ επεξεργαζόταν δεδομένα από το 2019. Το 2022, είχε βρει άλλο ένα ύποπτο σήμα από δεδομένα παρατήρησης σε εξωπλανήτες, σύμφωνα με τον ερευνητή. Το Sky Eye της Κίνας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στη χαμηλή ραδιοσυχνότητα και παίζει κρίσιμο ρόλο στην αναζήτηση εξωγήινων πολιτισμών. Τα ύποπτα σήματα θα μπορούσαν, ωστόσο, να είναι επίσης κάποιου είδους ραδιοπαρεμβολές και γι’ αυτό απαιτείται περαιτέρω έρευνα, σύμφωνα με τον Zhang.

Υπήρχε ζωή στον πλανήτη Άρη; 17/09/2022

Γεμάτα οργανικά μόρια, απομεινάρια αρχαίας ζωής, είναι τα δείγματα από δύο βράχους που συνέλεξε το εξερευνητικό όχημα Perseverance (Επιμονή) της NASA από την επιφάνεια του Άρη. Τα βράχια σχηματίσθηκαν πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ο κρατήρας Τζεζέρο, όπου βρίσκεται το ρομποτικό όχημα, ήταν ακόμη λίμνη. Οι συνθήκες αυτές έπρεπε να είναι ικανές να συντηρήσουν ζωή. «Πιστεύω ότι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αυτά είναι τα δύο πιο σημαντικά δείγματα που συλλέξαμε στην αποστολή αυτή», λέει ο Ντέιβιντ Σούστερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ. Η επιστημονική ομάδα του Perseverance επισήμανε ότι δεν είναι ακόμη δυνατόν να αποδείξουμε ότι τα μόρια αυτά αποτελούν κομμάτια νεκρών ιών του Άρη, χαρακτηρίζοντάς τα «πιθανές βιοϋπογραφές». Ο Κένεθ Φάρλι, καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο CalTech και επικεφαλής της ομάδας του Perseverance, λέει ότι τα μόρια άνθρακα είναι μεν οργανική ύλη, αλλά μπορεί να σχηματίστηκαν ως αποτέλεσμα χημικών ενώσεων, που δεν αφορούν τη ζωή. «Η πιθανή βιοϋπογραφή δίνει αφορμή για περαιτέρω έρευνα. Δεν γνωρίζουμε για την ώρα τη σημασία των ανακαλύψεων αυτών. Είναι πολύ δύσκολο να αποδείξουμε την ύπαρξη ζωής σε άλλον πλανήτη, ενώ δεν περιμένω ότι τα στοιχεία που θα συλλέξουμε θα μας επιτρέψουν να βγάλουμε τέτοιο συμπέρασμα», λέει ο δρ Φάρλι. NASA και Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) συνεργάζονται στον σχεδιασμό αποστολής ανάκτησης των δειγμάτων από τον Αρη, με την εκτόξευση να προγραμματίζεται για το 2028 και την επιστροφή των πολύτιμων βράχων στη Γη να εκτιμάται το 2033. Η πιθανότητα ύπαρξης ζωής στον Αρη συνάρπαζε πάντοτε τους επιστήμονες. Το πρώτο διαστημόπλοιο στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη, το αμερικανικό δίδυμο όχημα προσεδάφισης Viking το 1976, κατέγραψε έναν ψυχρό, ξηρό και φαινομενικά νεκρό πλανήτη. Τα τελευταία 25 χρόνια, όμως, η επιστημονική κοινότητα άλλαξε γνώμη, πιστεύοντας ότι ο Αρης υπήρξε θερμότερος, πιο υγρός και κατάλληλος για την ανάπτυξη ζωής στο γεωλογικό του παρελθόν. Παρότι ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ζωή θα μπορούσε να έχει διατηρηθεί στον Αρη, ενδεχομένως στο υπέδαφος του πλανήτη όπου θα προστατευόταν από τον βομβαρδισμό ραδιενέργειας από το Διάστημα, η αποστολή του εξερευνητικού οχήματος αφορούσε μόνο δείγματα επιφανειακού εδάφους και βράχων.

Ο ασύρματος του ανθρώπου με τους εξωγήινους

Μετά από 30 χρόνια σχεδιασμού και διαπραγματεύσεων ανακοινώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου ότι ξεκινά η κατασκευή του μεγαλύτερου τηλεσκοπίου στον κόσμο. Πρόκειται για το υπερευαίσθητο ραδιοτηλεσκόπιο Square Kilometer Array (SKA), το οποίο θα αποτελείται από δύο επιμέρους γιγάντια, συνδεδεμένα μεταξύ τους τηλεσκόπια, ένα στη δυτική Αυστραλία και ένα στη Νότια Αφρική. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή επιστημονικά εγχειρήματα του 21ου αιώνα. Το SKA θα πιάνει ραδιοσήματα από διάφορα ουράνια αντικείμενα και ελπίζεται ότι θα ρίξει περισσότερο φως σε μερικά από τα πιο αινιγματικά φαινόμενα της αστρονομίας και της αστροφυσικής, όπως τα πρώτα άστρα της κοσμικής “αυγής”, ο σχηματισμός των γαλαξιών, η επέκταση του σύμπαντος και η φύση της αόρατης σκοτεινής ύλης. Μεταξύ άλλων, θα ψάξει και για ίχνη νοήμονος εξωγήινης ζωής, προσπαθώντας να δώσει απάντηση στο ερώτημα “είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;”. Υπεύθυνος του τηλεσκοπίου θα είναι ο διακυβερνητικός οργανισμός SKAO με έδρα τη Βρετανία, στον οποίο πλήρη μέλη είναι ήδη οκτώ χώρες: Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία, Αυστραλία, Ν.Αφρική και Κίνα. Η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία σχεδιάζουν να συμμετάσχουν και αυτές, ενώ μερικές ακόμη χώρες (Καναδάς, Ινδία, Σουηδία, Νότια Κορέα, Ιαπωνία) έχουν επίσης εκφράσει πρόθεση συμμετοχής τους στο μέλλον.

Όπως είπαμε, τη χρονιά που μόλις τελείωσε τα UFO επανήλθαν ξαφνικά στη μόδα χάρη στο ενδιαφέρον που έδειξε το Πεντάγωνο μετά τις παρατηρήσεις των τελευταίων ετών με πρωταγωνιστές πιλότους στρατιωτικών αεροσκαφών των ΗΠΑ. Αυτό οφείλεται στην προκαταρκτική έκθεση για τα UAP (Unidentified Aerial Phenomena) που είχε παρουσιάσει ο στρατός στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ένα χρόνο νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2021.

Η NASA ανακοίνωσε ότι θα εκπονήσει ανεξάρτητη μελέτη για τα UFO 10/06/2022

Tη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής που θα αναλάβει να εκπονήσει μελέτη για τα άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAPs) – που δεν μπορούν να αναγνωριστούν επιστημονικά ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η NASA (Εθνική Yπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος). Η μελέτη θα επικεντρωθεί στον εντοπισμό των διαθέσιμων δεδομένων, στον καλύτερο τρόπο συλλογής μελλοντικών δεδομένων και στον τρόπο με τον οποίο η NASA μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να προωθήσει την επιστημονική κατανόηση των UAP. Ο περιορισμένος αριθμός παρατηρήσεων για UAP δυσκολεύει προς το παρόν την εξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση τέτοιων γεγονότων επισημαίνει η NASA. Τα φαινόμενα αυτά στην ατμόσφαιρα παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο για την εθνική ασφάλεια όσο και για την αεροπορική ασφάλεια, τονίζεται.  Η ανεξάρτητη ομάδα μελέτης του οργανισμού θα έχει επικεφαλής τον αστροφυσικό Ντέιβιντ Σπέργκελ, ο οποίος είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Σίμονς στη Νέα Υόρκη και τέως πρόεδρος του τμήματος αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσεϊ. Ο Ντάνιελ Έβανς, βοηθός αναπληρωτής διαχειριστής για την έρευνα στη Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής της NASA, θα υπηρετήσει ως υπεύθυνος της NASA για τον συντονισμό της μελέτης. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου εννέα μήνες.  «Σύμφωνα με τις αρχές της NASA για διαφάνεια και επιστημονική ακεραιότητα, αυτή η έκθεση θα κοινοποιηθεί δημόσια», διαβεβαίωσε ο Έβανς. «Όλα τα δεδομένα της NASA είναι διαθέσιμα στο κοινό – λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτήν την υποχρέωση – και τα κάνουμε εύκολα προσβάσιμα σε οποιονδήποτε να τα δει ή να τα μελετήσει». Τέσσερις μήνες αργότερα η NASA ανακοίνωσε την 16μελή επιστημονική επιτροπή.

Η NASA ανακοίνωσε 16μελή επιστημονική επιτροπή για τη μελέτη των (πρώην) UFO 22/10/2022

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια 16μελή επιτροπή για τη μελέτη των ‘Αγνωστης Ταυτότητας Εναέριων Φαινομένων (UAP), όπως είναι η νέα ονομασία των ‘Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (UFO) – με άλλα λόγια των πιθανών εξωγήινων που μπορεί να επισκέπτονται τον πλανήτη μας. Η επιτροπή, η οποία περιλαμβάνει καταξιωμένους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων (αστρονόμους, φυσικούς-αστροφυσικούς, ωκεανογράφους, ειδικούς στην πληροφορική κ.α.), με επικεφαλής τον αστροφυσικό Ντέηβιντ Σπέργκελ, πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος Simons, θα ξεκινήσει τις εργασίες της τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου. Στόχος της επιτροπής, όπου συμμετέχει επίσης ο πρώην Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλι, είναι η έρευνα για αντικείμενα ή συμβάντα στον ουρανό που δεν μπορούν να ταυτιστούν είτε με αεροσκάφη είτε με φυσικά φαινόμενα. Η επιτροπή θα εξετάσει μόνο μη διαβαθμισμένες πληροφορίες και αναφορές, συνεπώς δεν θα έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα στρατιωτικά δεδομένα. «Η εξερεύνηση του αγνώστου στο διάστημα και στην ατμόσφαιρα βρίσκεται στην καρδιά αυτού που είμαστε στη NASA. Η κατανόηση των δεδομένων που έχουμε σχετικά με τα άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα είναι κρίσιμη για να μας βοηθήσει να εξάγουμε επιστημονικά συμπεράσματα αναφορικά με το τι συμβαίνει στους ουρανούς μας. Τα δεδομένα είναι η γλώσσα των επιστημόνων και καθιστά το ανεξήγητο εξηγήσιμο», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Επιστημονικής Διεύθυνσης της διαστημικής υπηρεσίας Τόμας Ζερμπούχεν. Η NASA δεσμεύτηκε ότι τα ευρήματα της επιτροπής θα δοθούν στη δημοσιότητα «με βάση τις αρχές της NASA για διαφάνεια, ειλικρίνεια και επιστημονική ακεραιότητα». Ο χρονικός ορίζοντας της επιτροπής θα είναι τα μέσα του 2023 περίπου, οπότε και θα πρέπει να αναμένονται τα πορίσματα της. Το 2021 το Γραφείο του Διευθυντή των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση, όπου αναφέρεται ότι δεν υπάρχει ικανοποιητική εξήγηση για 143 από τα 144 UAP που αναφέρθηκαν από το 2004 και μετά. Η ανακάλυψη χιλιάδων εξωπλανητών (μερικών με πιθανώς φιλόξενες συνθήκες για ζωή), οι συνεχιζόμενες σε όλη τη Γη αναφορές για θεάσεις ανεξήγητων αντικειμένων ή φαινομένων στον ουρανό και η δημοσιοποίηση για πρώτη φορά σχετικών βίντεο από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχουν αναζωπυρώσει τη συζήτηση και το ενδιαφέρον για το ζήτημα των UFO/UAP.

Το Κογκρέσο υπονοεί ότι τα ΑΤΙΑ δεν έχουν ανθρώπινη προέλευση

Στο Κογκρέσο, όπου συντάσσεται, συζητείται και θεσπίζεται νομοθεσία, οι σαφείς και συνοπτικοί ορισμοί είναι υψίστης σημασίας. Καθώς τα στρατιωτικά πληρώματα αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, οι νομοθέτες έκαναν πρόσφατα αρκετές εντυπωσιακές αναθεωρήσεις στον ορισμό του «UFO». Βασικό μεταξύ αυτών: Η εντυπωσιακή αναθεώρηση ότι ορισμένα UFO έχουν μη ανθρώπινη προέλευση. Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον ερευνητή Ντάγκλας Τζόνσον, ένα προσχέδιο νομοσχεδίου που εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επίλεκτη Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας μετονομάζει τα UFO ως «Άγνωστα Αεροδιαστημικά-Υποθαλάσσια Φαινόμενα». Η μετονομασία των UFO για να συμπεριλάβει αντικείμενα στο διάστημα και κάτω από τους ωκεανούς διευρύνει σημαντικά το πεδίο εφαρμογής ενός δυναμικού νέου γραφείου στο οποίο έχει ανατεθεί από το Κογκρέσο να διερευνά τα UFO. Ο αναθεωρημένος ορισμός του «UFO» περιλαμβάνει επίσης αντικείμενα «διαμέσου» τα οποία, σύμφωνα με τους νομοθέτες, «μετάβαση μεταξύ του διαστήματος και της ατμόσφαιρας ή μεταξύ της ατμόσφαιρας και των υδάτινων σωμάτων». Εν ολίγοις, τα μέλη μιας βασικής επιτροπής που εστιάζει στην εθνική ασφάλεια πιστεύουν ότι αντικείμενα άγνωστης προέλευσης επιδεικνύουν εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία μετακινούμενα απρόσκοπτα μεταξύ του διαστήματος, του αέρα και του νερού. Μια έκθεση που συνοδεύει τη νομοθεσία σημειώνει ότι «οι δια μεσαίες απειλές για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών επεκτείνονται εκθετικά». Τα ανωτέρω μας κάνουν να πιστεύουμε ότι οι νομοθέτες δεν θα συμπεριέλαβαν μια τέτοια εξαιρετική γλώσσα στη δημόσια νομοθεσία χωρίς επιτακτικά στοιχεία.  Ίσως τα μέλη να έχουν δει τα απόρρητα δεδομένα που ώθησαν τον διευθυντή εθνικής νοημοσύνης του πρώην προέδρου Τραμπ να δηλώσει ότι τα UFO παρουσιάζουν «τεχνολογίες που δεν έχουμε, και τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε». Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο νέος ορισμός του Κογκρέσου για το "UFO" αποκλείει τα «τεχνητά» αντικείμενα. Τις τελευταίες επτά δεκαετίες, οι περισσότερες θεάσεις UFO αποδίδονταν σε «τεχνητά» αντικείμενα, όπως αεροσκάφη, μπαλόνια, δορυφόρους ή drones που δεν αναγνωρίστηκαν σωστά. Ωστόσο, τώρα, σύμφωνα με το Κογκρέσο, τα «τεχνητά» αντικείμενα «δεν θα πρέπει να θεωρούνται σύμφωνα με τον ορισμό ως μη αναγνωρισμένα αεροδιαστημικά-υποθαλάσσια φαινόμενα». Επιπλέον, σε μια οδηγία του Κογκρέσου, αντικείμενα που προσδιορίζονται από το νέο γραφείο UFO «ως τεχνητά…θα περνούν στα κατάλληλα γραφεία (Τμήμα Άμυνας και Κοινότητας Πληροφοριών)» για περαιτέρω ανάλυση. Το Κογκρέσο, με λίγα λόγια, αναγκάζει την κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε αντικείμενα που δεν είναι «τεχνητά». Φανταστείτε ότι το νέο γραφείο UFO εντοπίζει ένα εξαιρετικά προηγμένο drone που πετά σε ευαίσθητο εναέριο χώρο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ανεξάρτητα από την προέλευση του drone - είτε είναι κινεζική, ρωσική ή άλλη - το γραφείο UFO πρέπει να σταματήσει αμέσως την έρευνα και να παραδώσει την υπόθεση σε άλλη κυβερνητική υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας πιστεύουν (σε ομόφωνη, δικομματική βάση) ότι ορισμένα UFO δεν έχουν ανθρώπινη προέλευση. Σε τελική ανάλυση, γιατί το Κογκρέσο να ιδρύσει και να αναθέσει ένα ισχυρό νέο γραφείο για τη διερεύνηση μη «ανθρωπογενών» UFO αν δεν υπήρχαν τέτοια αντικείμενα; Ένας κλάδος της αμερικανικής κυβέρνησης που υπονοεί ότι τα UFO έχουν μη ανθρώπινη προέλευση είναι μια εκρηκτική εξέλιξη. Είναι επίσης μέρος μιας αξιοσημείωτης αλλαγής στην επίσημη στάση απέναντι στα UFO.

Το Πεντάγωνο σπάει τη σιωπή του για τα UFO σε δημόσια ακρόαση του Κογκρέσου μετά από 50 χρόνια

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια ακρόαση για τα UFO από τη δεκαετία του 1960, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, βασιζόμενο σε μαρτυρίες αμυντικών πληροφοριών για να διαπιστωθεί τι θα μπορούσε να προκαλεί τα φαινόμενα. Η ακρόαση - στην οποία ερωτήθηκαν δύο ειδικοί του Πενταγώνου για το τι γνωρίζουν για τις θεάσεις UFO - επικεντρώθηκαν στο περιεχόμενο μιας έκθεσης του Πενταγώνου τον Ιούνιο του 2021 που αποκάλυψε ότι πιλότοι του πολεμικού ναυτικού είχαν αναφέρει 144 θεάσεις αγνώστων εναέριων φαινομένων (UAPs) από το 2004, τα περισσότερα από τα οποία το Πεντάγωνο κατέληξε στο συμπέρασμα «πιθανώς αντιπροσωπεύουν φυσικά αντικείμενα». Από αυτά που αναφέρθηκαν ως UFO, 18 εμφάνισαν εξαιρετικά ασυνήθιστες συμπεριφορές πτήσης, με τα μυστηριώδη αντικείμενα να φαίνεται ότι «παραμένουν ακίνητα στους ανέμους ψηλά, κινούνται αντίθετα με τον άνεμο, ελίσσονται απότομα ή κινούνται με σημαντική ταχύτητα, χωρίς ευδιάκριτα μέσα πρόωσης», σύμφωνα με την έκθεση. Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν μερικά από αυτά τα φαινομενικά χωρίς πρόωση σκάφη να κινούνται με υπερηχητικές ταχύτητες, ανέφερε το Live Science. Οι επιτροπές εποπτείας του Κογκρέσου ερευνούν τους ισχυρισμούς από το 2017, αφού το Politico και οι New York Times δημοσίευσαν μια σειρά από εκθέσεις του μυστικού γραφείου έρευνας UFO του Πενταγώνου με μαρτυρίες των πιλότων του Ναυτικού και του πληρώματος ραντάρ που είχαν συναντήσει τα περίεργα εναέρια αντικείμενα.

Στη δημόσια ακρόαση οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ έθεσαν ερωτήσεις στον υφυπουργό Άμυνας για Πληροφορίες και Ασφάλεια Ρόναλντ Μούλτρι και τον Αναπληρωτή Διευθυντή Ναυτικών Πληροφοριών Σκοτ Μπρέι σχετικά με όσα γνωρίζουν για τα ανεξήγητα φαινόμενα. Μετά από αυτή τη δημόσια ακρόαση, το Κογκρέσο πραγματοποίησε μια κλειστή, απόρρητη ακρόαση σχετικά με τη δραστηριότητα της ομάδας του Πενταγώνου - γνωστή ως Ομάδα Εναέρωσης Αντικειμένων Αναγνώρισης και Συγχρονισμού Διαχείρισης (AOIMSG) - που έχει επιφορτιστεί να αποκαλύψει τις πιθανές εξηγήσεις για τις παρατηρήσεις. Η έκθεση του 2021, η οποία δεν εξήγαγε συμπεράσματα από τις «σε μεγάλο βαθμό ασαφείς» αναφορές, μπορούσε να εξηγήσει μόνο μία από τις θεάσεις (που αποδείχθηκε ότι ήταν ένα μεγάλο μπαλόνι που ξεφουσκώνει) και έλεγε ότι «επί του παρόντος δεν έχουμε δεδομένα που να υποδεικνύουν ότι οποιοδήποτε UFO είναι μέρος ενός ξένου προγράμματος συλλογής ή ενδεικτικό μιας σημαντικής τεχνολογικής προόδου από έναν πιθανό αντίπαλο». Αρνήθηκε επίσης ότι οι θεάσεις συνδέονταν με οποιονδήποτε τρόπο με μυστικές δοκιμές από τον στρατό των ΗΠΑ.