ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ PhD

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Ο καθηγητής Σταύρος Χατζόπουλος (PhD), έχει σπουδάσει Ηλεκτρονικη και Βιοϊατρική μηχανολογια και έχει ειδικευτεί στην Επιστήμη της Ακοής (Hearing Science) και την Ακουολογια. Το ενδιαφέρον του για το φαινόμενο  των UFOς ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '70 μετά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον Γιώργο Μπαλάνο. Το 1975 έγινε ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ερευνητών Αγνώστων Φαινομένων (ΠEEAΦ). Από τις αρχές της δεκαετίας του '80, ακολουθώντας τα ερευνητικά δεδομένα του Δρ. Jacques Vallee, έχει αναπτύξει ένα μοντέλο παραφυσικής προσέγγισης του φαινομένου ΑΤΙΑ. Ζει και εργάζεται στην Ιταλία. Ο δρ. Χατζόπουλος επικοινωνεί  στη διεύθυνση sdh1@unife.it

 

Περί της Προέλευσης των ΑΤΙΑ: Όταν η Επιστήμη Λαθεύει

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σύγχρονης ουφολογίας είναι ο προσδιορισμός της προέλευσης των ΑΤΙΑ. Πίσω στη δεκαετία του 1950, η προηγμένη τεχνολογία των παρατηρηθέντων ΑΤΙΑ αποδόθηκε σε εξωγήινους πολιτισμούς και, ακόμα και στην εποχή μας, τα ΑΤΙΑ είναι σχεδόν συνώνυμα με εξωγήινους επισκέπτες. Η επίσημη θέση της Αστροβιολογίας είναι πως υπάρχουν άφθονες πιθανότητες για εξωγήινη ζωή στο Γαλαξία μας και στο Σύμπαν, αλλά αυτή η ζωή θεωρείται ότι βρίσκεται κάπου «πολύ μακριά».

Σκέψεις για το παρελθόν, το παρόν και το πιθανό μέλλον της UFOλογίας 

Σε μια προηγούμενη εργασία (Unlocking the Truth, Συλλεκτικό τεύχος 1 - Χατζόπουλος, 2020) εξετάσαμε τις υποθέσεις σχετικά με την πιθανή προέλευση των UFOs, παρουσιάζοντας επιχειρήματα σχετικά με την εξωγήινη (ETH) ή την εξω-διαστατική (EDH) προέλευση του φαινομένου. Συνοψίζοντας, το κύριο επιχείρημα κατά της ETH υπόθεσης είναι ότι, οι επισκέπτες πρέπει να διασχίσουν αχανείς διαστημικές αποστάσεις για να φτάσουν στη Γη, με άγνωστες ακόμα τεχνολογίες. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες θεωρητικές προτάσεις για πιθανές τεχνολογίες προώθησης (Behrendt, 2013), ο μεγάλος αριθμός παρατηρήσεων UFO στην πάροδο των ετών και η τελείως ακανόνιστη συμπεριφορά του φαινομένου (Caravaca, 2016; 2018), υποδηλώνουν ότι τα  UFOs δεν έχουν μια καθαρά εξωγήινη προέλευση.  

Οι παραφυσικές πτυχές της μοντέρνας Ουφολογιας

Στις δυο προηγούμενες εργασίες (Χατζόπουλος, 2020Α, 2020Β) εξετάστηκαν οι δυο βασικές υποθέσεις σχετικά με την πιθανή προέλευση των ATIA, σε συνδυασμό για ποια μπορεί να είναι η μελλοντική πορεία της σύγχρονης ουφολογικής έρευνας. Τα κύρια επιχειρήματα κατά της εξωγήινης υπόθεσης  (ΕΤΗ) είναι ότι: το Σύμπαν είναι αχανές, οι αποστάσεις μεταξύ των διαφόρων πλανητικών συστημάτων είναι πολύ μεγάλες και ταξιδεύοντας έστω και με ταχύτητες ίσες με αυτές του φωτός, οι χρόνοι ταξιδιού είναι πολύ μεγάλοι. O μεγάλος διαχρονικά αριθμός παρατηρήσεων ATIA και η τελείως μη-λογική συμπεριφορά του φαινομένου (Caravaca, 2016), υποδηλώνουν ότι τα ATIA δεν μπορεί να έχουν καθαρά εξωγήινη προέλευση.

GKIY