Ματθαίος Αικατερινίδης της NICAP, Ανταποκριτής της Ερ.Ε.Ν.Ζω στις Η.Π.Α.


Για άλλη μια χρονιά, πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συνέδριο UFO, 27ο  κατά σειρά, στο We-Ko-Pa Resort & Conference Center στο Fountain Hills, κοντά στο Φοίνιξ της Αριζόνα από τις 15 έως και της 19 Φεβρουαρίου. Το IUFOC ιδρύθηκε το 1991 και θεωρείται το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο για τα UFO και τα συναφή φαινόμενα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το συνέδριο υπερηφανεύεται για πάνω από είκοσι ομιλητές από όλο το κόσμο κάθε χρόνο, ενώ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με το φαινόμενο των UFO, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, της κυβερνητικής συγκάλυψης, μαύρων προγραμμάτων, αγρογλυφικά, και εξωγήινες επισκέψεις.

 

Το ζήτημα της δημιουργίας ζωής δεν ξεκινά από τον Φρανκεστάιν της Mary Shelley, όταν ο ομώνυμος χαρακτήρας χρησιμοποίησε απαγορευμένη επιστημονική γνώση για να δημιουργήσει ζωή. Η ανθρωπότητα είχε ξεκινήσει να ενδιαφέρεται για τη δημιουργία τεχνητής ζωής από την κλασσική αρχαιότητα και πιθανώς πολύ νωρίτερα. Μια εκδήλωση του φαινομένου είναι η ιδέα του Ανθρωπάριου, ενός μικροσκοπικού ανθρωποειδούς που πίστευαν ότι μπορούσε να δημιουργηθεί με μαγικά μέσα.

 Όταν στοιχεία για ύπαρξη ζωής στο διάστημα ανατρέπουν όλες τις «αλάνθαστες» θεωρίες

Είναι ο άνθρωπος μόνος του στο σύμπαν; Η εξέλιξη του κόσμου και οι μηχανισμοί της ζωής, πείθουν όλο και περισσότερο αστρονόμους και βιολόγους, για το αντίθετο. Η επιστήμη τις τελευταίες δεκαετίες, προσπαθεί να συλλάβει μηνύματα των «συγκατοίκων» μας και να επικοινωνήσει μαζί τους. Κάτι που δεν είναι επιστημονική φαντασία. «Η ζωή γεννήθηκε τυχαία», ισχυριζόταν πριν από μερικές δεκαετίες ο βιολόγος  Ζαν Μονό. Και συμπλήρωνε: «Ο άνθρωπος είναι αναμφισβήτητα μόνος στο διάστημα». Ο Πασκάλ, μερικούς αιώνες νωρίτερα, ένοιωθε δέος εμπρός «στην αιώνια σιωπή του αχανούς σύμπαντος». Όμως τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει.

 Υπάρχει εξωγήινη ζωή;

Όλοι οι πολιτισμοί κατασκευάζουν έναν μύθο για την δημιουργία του   κυρίως για την δημιουργία το ανθρώπου. Στο σημείο αυτό τίθεται ένα από τα δυσκολότερα ερωτήματα που υπάρχουν: Είμαστε, άραγε, μόνοι ή υπάρχει ζωή και αλλού, μέσα στο σύμπαν που μας περιβάλλει; Με ποιο τρόπο η σύγχρονη αστρονομία αντιμετωπίζει το περιβάλλον μας;